В 18:10 трима неидентифицирани мъже нахлуха в сградата на приемната на ФСБ на улица Кузнецки Мост, къща номер 23 в Москва. Това съобщава RT.

Нападателите веднага откриха огън. Двама от тях бяха убити при престрелка с охраната на рецепцията.

Третият нападател изтича на улицата, където продължи да стреля. В резултат на това дежурният служител на КАТ е бил убит.

Тогава стрелецът изтича до края на улица Кузнецки Мост, зави на площад Воровски, като периодично стреля назад. Тогава нападателят се придвижва по улица „Болшая Лубянка“, където се барикадира в едно от помещенията на къща №2.

Бойците на центъра за специални сили на ФСБ и ОМОН, които пристигнаха там по време на престрелката, елиминираха престъпника в 19:15 часа.

Установява се самоличността на тези, които нападнаха рецепцията на ФСБ. По предварителни данни инцидентът се квалифицира като терористична атака; ИС започна производство по статия за посегателство върху живота на служител на реда.

За стрелбата в центъра на Москва стана известно около 18:17 на 19 декември. Полицията работи на площад „Лубянка“: движението е блокирано, хората се евакуират.

https://lenta.ru/