Във вилна зона край Балчик ще бъде изграден Център от семеен тип за възрастни хора

0
1265

Добрич, 11 януари /Юлияна Христова, БТА/
Във вилната зона “Сборно място” край Балчик ще бъде изграден Център от семеен тип за настаняване на възрастни хора, който ще разполага с обща площ от близо 2200 квадратни метра, съобщават от общината. В бъдещия дом ще могат да бъдат настанени 15 обитатели.
Сградата за центъра вече е завършена в груб строеж. В дома с 363 квадратни метра площ ще бъдат обособени трапезария, кухня, дневна за възрастните хора, лекарски кабинет, офиси за администрацията. На втория и третия етаж на сградата ще бъдат обзаведени стаи за почивка – всяка с тераса и санитарен възел. Ще има още една обща дневна за четене и други занимания и игри. За удобство в обслужването на всеки от етажите ще има и камериерски офиси, посочват от кметската управа.
Общината очаква финансова подкрепа по проект “Красива България” за доизграждането на центъра, в който се предвижда да бъдат вложени още 400 000 лева. При осигуряване на финансовия ресурс строителните работи ще започнат веднага, а центърът за възрастните хора ще бъде готов до края на 2021 година, допълват от общината.