Временна организация на движението се въвежда на места в София, променят се частично и маршрутите на автобусни линии № 111 и 63

0
70



Временна организация на движението се въвежда за автобусни линии № 111 и 63, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От 5:00 до 12:00 ч. на 6 април се забраняват престоят и паркирането на паркинга на пл. „Княз Александър I”. Oт 9:00 до 12:00 ч. на същата дата се забранява влизането на превозни средства, с изключение на моторни превозни средства (МПС), обслужващи събитие, по бул. „Цар Освободител“ в участъка между бул. „Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

От 14:00 ч. на 5 април до 21:00 ч. на 6 април се забраняват престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите на градския транспорт, по локалното пътно платно на Околовръстния път в участъка между пътен възел „Бояна” и Националния исторически музей. От 12:00  до 17:00 ч. на 6 април се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на Околовръстния път в участъка между ул. „Ал. С. Пушкин” и пътен възел „Бояна”.

От 11:30 до 18:30 ч. на 6 април се променят частично маршрутите на автобусни линии № 63 и 111. Автобус №63, посока кв. „Бояна” – от бул. „Бр. Бъкстон” надясно по Околовръстен път, по ул. „Ал. С. Пушкин”, по ул. „Иваница Данчев“ и по маршрута си, в обратна посока маршрутът не се променя, но три спирки се закриват. Автобус №111, посока ж.к. „Младост” – от бул. „Никола Петков” по ул. „Ал. С. Пушкин”, по ул. „Даскал Ст. Попандреев”, по Околовръстен път и по маршрута си, в обратна посока маршрутът не се променя, но две спирки се закриват.

Цялата информация за промените в организацията на движението може да бъде намерена тук.

Въвежда се и организация на движението за ремонт на уличен канал по бул. „Братя Бъкстон“. До 29 април, включително, се забранява влизането на пътни превозни средства по източното пътно платно на бул. „Братя Пушкин“ между ул. „Иван Йончев“ и бул. „Цар Борис III“, като движението се извършва двупосочно по западното пътно платно на бул. „Братя Бъкстон“ в посочения участък. Измества се и спирка с код 0288 „Бул. Братя Бъкстон“ на бул. „Братя Бъкстон“ за автобусна линия №63 в посока бул. „Цар Борис III“ с 60 метра от ул. „Иван Йончев“.

БТА припомня, че от 1 до 6 април, включително, се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „проф. Александър Танев“ между ул. „д-р Атанас Москов“ и автобусното обръщателно колело в ж.к. „Младост 4“.



Източник БТА