Володимир Зеленски положи клетва като президент на Украйна и заяви, че разпуска парламента

0
1158

 

На тържествено заседание на Върховната рада – украинския парламент, Володимир Зеленски положи днес клетва като президент на Украйна, предадоха осведомителните агенции.
“Задължавам се с всички свои дела да отстоявам суверенитета и независимостта на Украйна, да се грижа за благото на Отечеството и за благосъстоянието на украинския народ, да отстоявам правата и свободите на гражданите, да спазвам Конституцията на Украйна и законите на Украйна, да изпълнявам задълженията си в интерес на всички сънародници, да повишавам авторитета на Украйна в света”, каза новият държавен глава.
Зеленски заяви, че негова първа задача на президентския пост ще бъде прекратяването на огъня в Източна Украйна. Той призова украинците да се връщат в страната, посочва ТАСС.

Новият украински президент Володимир Зеленски заяви днес в слово при встъпването си в длъжност, че разпуска парламента и свиква предсрочни избори, без да изчаква вота, който би трябвало да се състои през октомври, предаде Франс прес.
“Разпускам парламента”, заяви той пред депутатите и делегациите от чужбина, събрани на тържествено заседание на Върховната рада. АФП напомня обаче за “юридическите неясноти около възможността той да започне съответната процедура, изискваща спазването на множество условия”.

http://www.bta.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST