ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА В ДОБРИЧКО – ЕДИН ЗАГИНАЛ И ШЕСТИМА РАНЕНИ СЛЕД ПЕТ КАТАСТРОФИ ПРЕЗ УИКЕНДА

0
1793

Снимката е илюстративна и e от сайта на ndt1.eu

44-годишна жена загина след катастрофа в Каварна. Общо пет ПТП са станали през уикенда на територията на област Добрич. Шестима души са ранени.

На 14 юли, около 20:20 часа, е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 в района на град Каварна. На място е установено, че лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация, управляван от 46-годишен мъж, се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадало 9-годишно момче, което е настанено в реанимация на МБАЛ „Св. Анна” – с вътрешни травми и фрактури, без опасност за живота. На място е починала возещата се на задна седалка жена на 44 години от град Варна. Водачът на Мерцедеса е с охлузни рани, освободен за домашно лечение.

На 14 юли, около 13:50 часа, е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя между с. Воднянци и с. Дряновец, област Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Рено” с варненска регистрация, управляван от 69-годишен, мъж отклонява вниманието си и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента, водачът е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза комоцио, без опасност за живота.

На 15 юли е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от Силистра, посока град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Шевролет”, управляван от неправоспособен 44-годишен мъж от с. Ломница, област Добрич, се блъска в  крайпътно дърво. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,46 промила в издишания от водача въздух. Задържан е за 24 часа.

На 12 юли, около 20:50 часа, е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от с. Кардам към с. Чернооково, област Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Сеат” с полска регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се преобръща в крайпътна нива. Водачът и пътникът в автомобила са прегледани в МБАЛ Добрич и са освободени за домашно лечение с охлузни рани, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 12 юли, около 13:00 часа, е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Отец Паисий” в град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, при маневра блъска движещия се по път с предимство мотоциклет „Пиаджо” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента, водачът на двуколесното МПС е прегледан в МБАЛ Добрич и освободен за домашно лечение с охлузни рани, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред. НДТ