Веднага след прякото си изявление пред гражданите на Руската федерация президентът Владимир Путин подписа документите за независимост на Донецката и Луганската народни републики.

Така се достигна до възпламенителна точка на гореща война между Русия и Украйна, в която могат да бъдат въвлечени още НАТО, САЩ и Европейския съюз, Великобритания, а може би и Китай и други държави.

Страшно е да си помислим дори, че започва Трета световна война.

Сега повече от всичко е необходима здравомислеща дипломация.

Учените дълго говореха, че човечеството на Земята е в опасност от природни стихии.

Сега вече реално виждаме и усещаме, че Човечеството е в опасност от Човечеството.

Бог да ни е на помощ!

********

МОСКВА, 21 февруари. /ТАСС/. Руският президент Владимир Путин на церемония в Кремъл подписа укази за признаване на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР).

Той също така сключи с лидерите на ДНР и ЛНР Денис Пушилин и Леонид Пасечник споразумения за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Русия и републиките. „Поздравления“, накрая се обърна към тях Путин.

Церемонията се проведе в Екатерининската зала на Кремъл, където преди това се проведе заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация. Членовете на Съвета за сигурност на тази среща се обявиха в подкрепа на признаването на независимостта на ДНР и ЛНР.