ВАС ВЪЗСТАНОВИ КРАСИМИР КРЪСТЕВ КАТО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В КАВАРНА

0
584

Върховният административен съд възстанови Красимир Кръстев като общински съветник в Община Каварна, съобщи самият той в социалната мрежа. „С решение 7046 на Върховен Административен съд съм въстановен като общински съветник в Община Каварна. Не напразно предупреждавах ОИК Каварна и колегите съветници, начело с един съмозабравил се Председател, че вършат незаконни действия и накрая ще платят в буквалния смисъл сериозна сума, но самоувереноста им бе по голяма от акъла.

И така.

Следващите дни завеждам дело за пропуснати ползи срещу ОИК Каварна, дело срещу членовете на същия ОИК, които изпълниха една гадна поръчка от криминалния контингент и също изпълнителен лист срещу община Каварна за заплащане на адвокатски хонорари. Това трябва да е за урок към всички, които се изживяват като несменяеми властимащи и се разпореждат в ОИК Каварна и Община Каварна“, написа Красимир Кръстев.

В изявлението си той публикува имената на членовете на ОИК Каварна, които гласуваха за отстраняването му, както и имената на „почтените“, според него съветници, които са гласували против отстраняването му.

Припомняме, че през февруари Общинската избирателна комисия в Каварна отстрани съветника Красимир Кръстев, като мотивите бяха системно отсъствие от заседания на общината.

В избирателния орган бил получен сигнал за системното отсъствие на Кръстев от заседанията, без предварително да е имало информация за причините. Общинската комисия е гласувала с 8 гласа “за” и 3 “против” отстраняването на съветника, с което анулира издаденото му удостоверение.

НДТ

Снимка: dobrudjabg.ocm