“Днес Васил Божков ми се обади по  телефона и ми каза: Тити, утре ти изпращам по DHL акциите на “Левски” и ще ги вземем”.

 

Това обяви в студиото на БТВ Тити Папазов.

 

Хазартният бос, които с укрива в Дубай окончателно е взел решение да се раздели с акциите на ПФК Левски, като  утре ще ги прати в София.

 

Треньорът на баскетболния “Лукой Левски” Константин Папазов разясни ситуацията около акциите на синия клуб.

„Ще се наспя за 24 часа, защото последните десет дни едва ли се събират 10 да съм спал толкова, защото съм мислил за “Левски”.

Към този момент клубът е собственост на Георги Попов, който е в Дубай.

 

“Голямата новина от днес е, че той заедно с Васил Божков няма да фалират Левски. Една дума: благодаря от името на хората, които обичат “Левски”. Безспорно най-добрият, който е управлявал “Левски”.

 

“Акциите ще бъдат в мен. Чух, че няма лостове. Имаше един и аз съм аз. Борех се за тази кауза. Аз съм този, който винаги правеше екипи, но с най-продължителното участие в българския спорт. Благодаря от 28 април събрахме се и извадихме кестените от огъня”, разплака се в ефра на БТВ Тити Папазов.

 

“Към вчерашна дата говореха как “Левски” няма да го има. Ще има възможонст да бъде спасен. Ние сме отражение, парите, а при каузите водещо е моралът. Смятам, че “Левски” доживя своя катарзис. Доживя българския клуб с нов модел на управление. Нова част от фенове, които не припознаваха”, продължи с емоционални си монолог Тити.

 

“Начинът е много прост. “Левски” ще бъде футболен клуб на морала. Не знам дали заслужавамае да носим името на най-моралния човек в история. Няколко младежи през 1914 година не са знаели какво съзсдават. И ако ние искаме да носим името, трябва да станем морални.

Три месеца никой от “Левски” не се обади на Божков. Този човек е създавал комфорт.

Страхът е водещ в нашето ежедневие. Обадих му се с кауза. Службите са му чули какво му казах. Каза ми, Тити, аз съм Васко. Каза, че единствено се е борил, защото този закон е противоконституционен.

 

Огорчен съм, с това, което съм показал, че за някои мога да бъда параван и подлога. Кой ще дава парите за “Левски”, е моя лична отговорност. Първо ще покажем каква е нашата класа, а след това другите какво ще дадат, “Левски” има зад гърба си, най-великото име и марката. Вряващ човек съм. Никой няма зад мен, а само синята общност.

 

Имам благодарност и никого не предавам. Толкова съм блгодарен на г-н Златев. Свещена дума беше “бакстебол”. Обадих му се. Каза ми: Нямам право да те спирам в твоята клауза. Категорично не може да стане спонсор на “Левски”. Тази тема е табу.

Ако искаш да успяваш, трябва да следваш само една дума – морал. Няма как г-н Божков да ми гласува доверие и няма как Найденов да стане спонсор на Левски. Трябва да следвам морала.

 

“Искам да кажа едно огромно благодаря на г-н Васил Божков, който даде възможност да бъде спасен “Левски”. Той ми заяви в разговор днес, че ще прати още утре акциите в София с DHL, който трябва ще ме намери след това. Огромно благодаря на г-н Божков, който доказа, че обича “Левски”, заяви Тити Папазов.

Васил Божков и Георги Попов няма да фалират “Левски”, каза още емблематичният привърженик на сините.

Бизнесменът обяви преди няколко дни по БТВ, че готов да даде акциите на феновете или на който изяви желание да ги вземе, но също така, че може да ги върне на стария им собственик или да продаде клуба на чуждестранен инвеститор.

Божков обяви преди три дни, че е дал 25 милиона лева в рамките на 12-13 месеца начело на клуба. Освен това благодари на привържениците на 26-кратните шампиони на България, които направиха феноменални неща за 45 дни, като събраха над 1,2 милиона лева от билети, артикули и дарения, нещо което е прецедент за роден клуб. Божков сподели, че не иска извинение от тях, а също така, че няма да фалира клуба, като ще даде акциите, за да може да бъде спасен един от грандовете на България.
Както е известно, “Тръст Синя България” има 10% от акциите на клуба, а останалите 3,3% са на дребни инвеститори.

Тити Папазов не каза как ще намери нови спонсори, за да успее “Левски” да се измъкне от тежката ситуация, в която се намира.

http://epicenter.bg