На 9 декември, около три часа в полунощ видимо пиян ( камерата е уловила всичките действия, включително облекло и лице ) младеж вилнее и се опитва да руши украсата на малкия и големия фонтан. При слизането от големия фонтан се вижда и лицето. Вандалът пада при слизането, което предполага рани или натъртвания. Общината предаде материалите от записа на камерата на РПУ Тервел. В предходни години различни групи от хора настояваха за поставяне на камери за видеонаблюдение в Тервел. Писмено искане към общината бе отправено и от РПУ Тервел. Въпреки, че сумата никак не беше малка, общината задели средства в бюджета си за миналата 2019 г. и сега в Тервел има няколко камери на възлови места и сървър , който се наблюдава в общината.
Предстои да разберем дали от видеонаблюдението има смисъл . Задържано е лице, което се разпознава от записа на камерите . Резултат от разследването могат да дадат от РПУ Тервел.Изчакваме резултата.
А иначе – украсата е увредена. Хората, които работиха и в почивните си дни, за да я направят , сега я поправиха. Разбира се, не е толкова хубава, колкото беше. Част от костюма на Снежанка също е повреден и ще бъде поправен.
Това е . В един много малък град нищо хубаво не може да оцелее – дори за няколко дни. Вандалът е нечий приятел , роднина.
Но ние вече обмисляме идеи за мартенска, пролетна и великденска украса. На лошото можем да отвърнем само по един начин – с добро. Дано достигне до повече хора.