БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 5.02.2019

0
1975

На 5 февруари, около 01:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от автосервиз, находящ се в град Каварна. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е извършил кражба на сумата от 4 600 лева, три броя електрически инструменти и ръчни инструменти. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 февруари е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е проникнал в апартамента. По данни на тъжителя е извършена кражба на таблет, широкоекранен телевизор, домашно и кухненски имущество и газов пистолет. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 февруари, около 22:00 часа в с. Сираково, обл. Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,45 грама, реагиращо на метаамфетамин, бяло прахообразно вещество с тегло 1,30 грама, реагиращо на амфетамин и суха тревна маса с тегло 1,40 грам,а реагираща на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан пътника в автомобила 24 – годишен мъж от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 февруари, около 01:15 часа в землището на с. Безмер е спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели, управляван от 35 – годишен мъж от с. Честименско, обл. Добрич. В хода на проверката е установено, че водача е неправоспособен, и управлява МПС с концентрация на алкохол в кръвта 1,32 промила.  Задържан за 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.