БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 25.01.2019

0
1405

На 24 януари, около 11:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 в района на разклона за с. Царичино, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” със софийска регистрация, управляван от 45-годишен мъж от град София, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на удара, двигателя на автомобила изхвърча на платното за движение, а водача извън автомобила. Водача е настанена в реанимация в МБАЛ Добрич с множество фрактури по тялото, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 24 януари, около 23:15 часа е получено съобщение за установени три броя товарни автомобили с множество увреждания и липси на регистрационните номера паркирани на улица в с. Спасово, обл. Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани трима мъже на 24 години, 25 години и 26 години, и тримата криминално проявени от с. Спасово, обл. Добрич. Регистрационните табели са установени и иззети по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 януари, около 14:00 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Септемврийци, е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. От проведените ОИМ и ПСД е установено, че извършителя на деянието е 13-годишпно момче от с. Септемврийци. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 януари, около 13:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с английска регистрация, управляван от 31-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 януари, около 10:40 часа е получено съобщение за това, че неизвестен извършител е направил опит да взломи входна врата на ветеринарна клиника. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 64-годишен мъж от град Каварна, известен на МВР, рецидивист. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 януари, около 05:20 часа в района на „Митница“ в град Добрич  при провеждане на мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на кражбите от МПС, непосредствено след кражба на резервна гума от джип „Ленд Роувър“ е задържан

32-годишен мъж от град Варна, криминално проявен. При последвалото претърсване в паркирания в близост автомобил марка „БМВ“ с варненска регистрация, собственост на задържаният мъж са установени множество пластмасови капачки за джанти и черна маска с прорези за очите. Операцията е реализирана от полицейски служители на Сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ МВР Добрич и Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР Добрич. При задържането на извършителя, същия оказва съпротива, като нанася удар с гаечен ключ в областта на главата и ръката на полицейски служител. Вследствие на оказаната съпротива и в условията на абсолютна необходимост са употребени помощни средства. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич. Материалите по случая са докладвани в РП Добрич. Работата по доказване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя продължава.