БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 2-4.02.2019

0
2054

На 3 февруари, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на територията на с. Било, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на зимнина и домашно имущество. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 февруари, около 09:40 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на преносим компютър от лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, паркиран по ул. „Д. Списаревски” в град Добрич.  По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 февруари, около 09:20 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на моторен трион от частен имот на територията на с. Жегларци, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 февруари, около 21:40 часа е получено съобщение за умишлено увредена ключалка на лек автомобил „Роувър”, с добричка регистрация паркиран по ул. „Независимост” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 февруари, около 11:45 часа в град Добрич е извършена проверка на 26-годишен мъж, криминално проявен. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 2 грама, реагираща на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 1,7 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 февруари, около 01:30 часа е получено съобщение за счупени предно панорамно стъкло и две странични огледала на лек автомобил „Фолксваген” с чужда регистрация, паркиран в частен двор в град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 февруари, около 14:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. На място е установено, че 18-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес” поради движение с несъобразена скорост на ляв завой губи контрол над МПС и се блъска в бетонна ограда. Вследствие на инцидента е пострадал 20-годишен мъж возещ се в автомобила, който е с диагноза комоцио и леки охлузни рани, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 1 февруари, около 10:40 часа в землището на с. Рогачево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от 34-годишне жена от с. Оброчище, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,34 промила в издишания от водача въздух. Жената е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 февруари, около 10:30 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с бургаска регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 35-годишен мъж от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 февруари, около 10:55 часа в град Добрич е извършена проверка на 41-годишен мъж и 37-годишен мъж, криминално проявени от град Добрич. В хода на проверката е установена спринцовка с кафеникава течност, реагираща на наркотичното вещество хероин.  По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 февруари, около 02:50 часа в град Добрич е извършена проверка на 20-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 3,1 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 февруари, около 11:50 часа в град Добрич е извършена проверка на 26-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 3,53 грама, реагираща на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 6,70 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 февруари, около 12:40 часа е получено съобщение за извършена кражба на мобилен телефон и четири броя слънчеви очила от лек автомобил „Фолксваген”, паркиран в местността „Яйлата”, край с. Камен бряг, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 февруари, около 22:35 часа по пътя град Генерал Тошево посока с. Кардам е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с варненска регистрация, управляван от 57-годишен мъж от с. Снягово, обл. Добрич. В хода на проверката е установено, че МПС е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 февруари, около 20:30 часа в с. Стефан Караджа, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 40-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка  за употреба на алкохол, уреда отчита наличието на 1,45 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.