Българско семейство е загинало в самолетна катастрофа в Северна Македония, съобщава местен вестник

0
954

В. “Нова Македония” пише, че българско семейство е загинало при самолетна катастрофа вчера край връх Солунска глава в планината Якубица. Като се позовава на български медии, изданието съобщава имената на мъжа и жената.

Самолетът Чесна, за който в 16,16 часа вчера бе съобщено, че се е загубил от радарите, е летял от Охрид за София и е открит от служители на МВР малко след 19 часа на около 5 км северозападно от Солунска глава, информира на пресконференция снощи говорителят на МВР Тони Ангеловски. Той уточни, че от Охрид са отлетели четирима души, граждани на Република България, сред които и едно малолетно лице. Метеорологичните условия на мястото са лоши и въпреки всички опити да се стигне до мястото, това засега е невъзможно заради недостъпния терен. Правят се опити във възможно най-скоро време да се достигне физически до самолета. Загиналите са родени през 2000, 2005, 1970 и 1972 година. Заради лошите метеорологични условия снощи бе прекратено издирването на падналия самолет.

Останките на самолета се намират на недостъпен терен и голяма височина, информираха от Комитета за разследване на въздушни катастрофи и сериозни инциденти. Издирването ще продължи днес, пише вестникът.

Македонските екипи се опитват да стигнат до катастрофиралия български самолет, каза премиерът Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Той добави, че е в постоянна комуникация с министър-председателя на Северна Македония Зоран Заев по този въпрос. По думите на Борисов български хеликоптер е в готовност от снощи да съдейства. Въпреки че катастрофата е станала в много непристъпна местност, македонските екипи щели да стигнат до мястото. Премиерът се надява те по-бързо да стигнат до мястото на инцидента, за да може да се изяснят причините за катастрофата.

Източник: БТА