България направи реми с Косово

0
312
  • Женският национален тим остава лидер в групата си на турнира Лига на нациите

Женският национален отбор на България завърши 0:0 с гостуващия отбор на Косово във втори мач от дебютното издание на турнира УЕФА Лига на нациите. Възпитаничките на селекционера Силвия Радойска направиха всичко по силите си да зарадват публиката на стадион “Локомотив” в Пловдив с успех, като отправиха девет изстрела по посока на противниковата врата, но така и не стигнаха до попадение.

Иначе Силвия Радойска заложи на същия титулярен състав, който надигра с 1:0 Северна Македония в Скопие на 22 септември. С точката, спечелена срещу Косово, “лъвиците” остават на върха в класирането в Група C5 с актив от 4 т. На втора позиция е косовската селекция с 1 т. след един изигран мач, докато северномакедонките са на последното трето място. Следващите срещи на България са в началото на декември – първо тимът ни гостува на Косово, а след това приема Северна Македония. Челната позиция в групата ще даде възможност на отбора ни да се изкачи в Лига B на следващото издание на УЕФА Лига на нациите.

Съставът на България: 12. Роксана Шахънска, 4. Мариела Недева, 5. Нора Димитрова, 3. Яница Иванова, 11. Кристиана Караиванова (86 – 18. Жасмина Атанасова), 19. Йоана Станкова (77 – 8. Ева Атанасова), 9. Лора Петрова (58 – Николета Бойчева), 22. Ивана Найденова, 13. Александра Янева, 14. Димитра Иванова (77 – 17. Симона Петкова), 7. Евдокия Попадинова (77 – 21. Александра Сергеева)
Селекционер: Силвия Радойска

https://blitz.bg/