БФЛА ВКЛЮЧИ РАДОСВЕТА СИМЕОНОВА В НАЦИОНАЛНИЯ ЗА БАЛКАНИАДАТА В СЪРБИЯ

0
822

Състезателката на Добруджа 99 Радосвета Симеонова е включена в националния отбор за балканския шампионат по кроскънтри в Чуприя (Сърбия) на 5 ноември. Българската федерация лека атлетика определи общо 12 български атлети да бягат в града, който е известен с шосейния си пробег, организиран десетки години от легендарния сръбски треньор Аце Петрович и неговите възпитаници – Вера Николич и Драган Здравкович – едни от най-силните бегачи в света през 70-ете години на миналия век.

Отборът на девойките се съставен от Силвия Георгиева, Диляна Минкина и Лиляна Георгиева. Трите подобриха куп рекорди за девойки в бяганията на средни дълги разстояния в последните две години.
При юношите ще бяга Иво Балабанов (обявен за най-добър млад атлет на България за 2014-а година, когато подобри рекорда на 2000 м стипълчейз за юноши младша възраст) и талантите от Пловдив и Карнобат Спасимир Делибашев и Тодор Кънев.
В женския отбор са Маринела Нинева, която се намира в чудесна форма през последните два месеца, националната шампионка на маратон и спортно ходене Радосвета Симеонова и една от младите ни надежди в бяганията на дълги разстояния Симона Миланова.
Многократният български шампион в бяганията на дълги разстояния и кроскънтри Йоло Никоков води отбора при мъжете, където ще бягат и националния шампион на маратон Илия Куцаров и Стоян Тевекелев.
Балканският шампионат по кроскънтри трябваше да е през март тази година, но поради проливни дъждове в Сърбия и бедственото положение в Чуприя, от сръбската атлетическа федерация отложиха шампионата за есента.
Състав на българския национален отбор за балканския крос  – Чуприя – 5.11.2016 – девойки: Силвия Георгиева, Диляна Минкина, Лиляна Георгиева, юноши: Иво Балабанов, Спасимир Делибашев, Тодор Кънев, жени: Маринела Нинева, Симона Миланова, Радосвета Симеонова, мъже: Йоло Николов, Стоян Тевекелев и Илия Куцаров.  НДТ