Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Това заяви Кирил Добрев в личната си страницата във Facebook.

Няма изненада, това ръководство толкова си може… Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия – БСП, пише Добрев. Останалото няма значение. Всъщност по-важната новина днес е, че дъщеря ми навършва 16 години. Ема, пожелавам ти да си здрава, борбена и винаги да казваш това, което мислиш, написа още Добрев на страницата си. https://bgnes.bg/

********

БСП предлага за изключване Кирил Добрев. Няколко сигнала от партийни организации са подадени срещу него, научи News.bg от свои източници.

Решението за отстраняването на Добрев ще се вземе на неприсъствен пленум. Протоколното решение е от 21 декември 2021 година, а гласуването ще се състои по имейл.

Уточнява се, че “другаря Кирил Добрев е уведомен с изрично писмо”. Поискано му е до началото и по време на провеждане на неприсъственото заседание на НС на БСП да изрази становище по мотивите, което е форма за неговото лично участие в обсъждането на партийното му положение и дейност. Това се счита за изпълнение на изискването на чл.10, т.8 от Устава на БСП.

Мотиви за предложението за мярката на партийно въздействие “изключване” са: открито противопоставяне на решенията на НС на БСП и създаване на организация за тяхното проваляне, множество медийни изяви, използване за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на БСП, подготовка и лично участие в недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията и внушават липсата на организационно-политическо единство, използване на влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интересиподпомагане на изграждането на структури на нови политически субекти.

В документите, с които се предлага изключването на Кирил Добрев, се посочват конкретни негови участие в медиите (включително и тази на news.bg)както и факта за организиране на протестни акции както пред сградата на партията на “Позитано” 20, така и на партийния форум на Бузлуджа, който се провежда ежегодно в края на юли месец.  https://news.bg/