БСП ИЗДИГНА КАНДИДАТУРИ ЗА ОБЩИНСКИ КМЕТОВЕ В ТРИ ОБЩИНИ НА ДОБРИЧКА ОБЛАСТ

0
2846

 

Вече са факт конференциите на БСП във връзка с предстоящия местен вот на 27 октомври в три от общините на Добричка област. Факт са  имената на трима от претендентите за кметския стол. Още на 5 юли беше партийният форум в Генерал Тошево. Конференцията включваше отчети на председателя на партийната организация в общината Владимир Начев, отчет на общинските съветници на Столетницата, както и отчет за свършената работа на кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров, който е издигнат и подкрепен от БСП в мандат 2015-2019. Най-важната точка от дневния ред на висшето партийно заседание включваше гласуване на кандидатури за кмет на община, за кметове на 9 села и за общински съветници. За кмет на община, единодушно и без втори друг кандидат отново бе издигнат Валентин Димитров. От 97 присъстващи 97 дадоха отново кредит на доверие на сегашния кмет. Общинската листа също бе утвърдена с пълно мнозинство – първите пет от общо 17 кандидати за общински съветници в нея са:Владимир Начев, д-р Яна Бонева, Георги Николаев, Румен Василев и Ганка Феодорова.

Издигнати бяха кандидатури на кметове в 5 от 9 села. Това са селата Пчеларово, Кардам, Спасово, Росица и Василево. Останалите кандидатури за кметове на села ще бъдат обявени по-късно, през месец август, след като конференцията гласува мандат на Изпълнителното бюро да ги излъчи.

На 19 юли организацията на БСП в община Крушари издигна за кмет на общината избрания за лидер на партията през 2016 година бизнесмен Здравко Здравков. Там тепърва предстои издигането на кандидатури за кметове на населени места и общински съветници.

На 22 юли общинската конференция на БСП в Каварна издигна кандидатурата на настоящия кмет Нина Ставрева за втори мандат.За кметове на кметства конференцията утвърди следните кандидатури: за кмет на с.Българево – Маргарита Атанасова Щерева-Карагюлиева; за кмет на с.Септемврийци – Николинка Илиева Николова. Освен това Общинската конференция упълномощи Общински съвет на БСП Каварна да подреди и утвърди листата
за общински съветници, както и кандидатурата за кмет на село Белгун.

Партийните форуми в останалите общини на Добричка област предстоят. Град Добрич ще оповести името на кандидата на БСП на 2 септември. НДТ