• Броят на жертвите на отравяне със сурогатен сайдер в района на Уляновск се е увеличил до 35, 18 души са починали. Това съобщи на 5 юни губернаторът на региона Алексей Руских.

В канала си в Telegram той уточни, че 25 души са ранени в Димитровград, девет са отровени в Уляновск, а един в Нова Маликла.

Руских подчерта, че Министерството на здравеопазването на региона е изпратило инструкции как да действат екипажите на линейките при откриване на пациенти с такова отравяне.

„В болниците на региона са създадени резервни терапевтични, хемодиализни и реанимационни легла“, каза той.

По-рано същия ден беше съобщено, че две жени са загинали в района на Самара . Така общият брой на починалите от отравяне е 18 души.

Освен това удмуртските власти съобщиха за два случая на отравяне с сайдер в региона. Млад мъж и жена са настанени в болница.

Съобщава се, че всички те са пили сайдер с марката “Mr. Cider”.

По факта на отравяне е образувано наказателно дело по част 3 на чл. 238 от Наказателния кодекс на Руската федерация („Предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност, водещи по небрежност до смъртта на две или повече лица“), съобщи електронното издание ИЗВЕСТИЯ.