Двуметрова херингова акула беше изядена за първи път от по-голямо същество от неизвестен вид. Случаят е записан от учени от университета в Аризона.

Изследователите хванаха бременна акула през октомври 2020 г. Те прикрепиха към нея два сензора за проследяване и я пуснаха, за да проучат поведението й. Няколко месеца по-късно едно от устройствата беше открито на повърхността на водата край Бермудите.
Учените изследвали показанията на сензора и стигнали до извода, че напоследък хищникът е бил в нетипични за акулите условия. Всички доказателства сочат, че тя е била изядена от друго същество. Сензорът за проследяване, преди да изплува, е бил в стомаха на голямо морско животно.
Предполага се, че може да е бяла акула или акула мако. Изследователите поставиха под въпрос теориите за атаки от други хищници поради неподходящи биологични характеристики, съобщава NBC News.

По-рано беше съобщено, че акула е отхапала главата на 16-годишен тийнейджър в Северна Ямайка. Според бащата на загиналия синът му отишъл на море за подводен риболов и не се върнал, съобщи MIR24.