“Не е възможно да се изчете Плана за развитие, той е внесен в петък в парламента. Томислав Дончев и Кирил Анание са ви на разположение 24 часа в денонощието. Но спрете да спекулирате, че няма План за развите. Проверето го, ако ви харесва, приемете го. Говови сме да го представим във всеки момент, но той трябва да бъде четен.

Имате пълно мнозинство, защо не направите мажориторни избори?

Вече имаме ново управляващо мнозинство. Приятелски си приказват, виждам ги”.

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който даде извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ.

На брифинга присъстват министрите в оставка Томислав Дончев, Кирил Ананиев, проф. Ангелов.

Планът е правен от над 200 човека. Тези, които ме викат в парламента, няма лошо. Но как си представят този план да бъде представен с всичките му предложения. Аз съм отговорен човек и не случайно  много сме работили по този план.  Предложението ми към новото управляващо мнозинство, особено като гледах по снимки как си говорят приятелски Йордан Цонев и Атанас Атанасов и други такива – имате мнозинство, прочетете го този план”, каза още Борисов..

Само едно обещание не съм изпълнил – скенера за болница “Света Анна”.

“38 работни сесии с ЕК, правени са от най-добрите специалисти в държавата. На практика не е възможно да се изчете в парламента, трябва да го четем докрая на юли. За това ние в петък го депозирахме в деловодството на парламента и умолявам колегите най-отговорно – приемете го:”, добави Борисов.

Според него злобата и реваншизмът е стигнала до там, че в петък толкова са искали бързо да се саморазправят, че са приели оставката на кабинета. “Сега тук възникна първият спор. Да, има чл. 111, ал. 3 в Конституцията, който казва, че од следващото правителство този кабинет изпълнява своите функции. Спомням си при Станишев – чак когато има ново правителство, се приема оставката на старото, защото сега министрите, които са уволнени от парламента, в сряда ще явят да искат да стават депутати, защото с акт на парламента са махнати от там. В желанието си са толкова да унижат ГЕРБ, че те в петък приеха такова решение. Нали там бяха новите най-велики юристи, прависти. Спомням си на конгреса Таня Дончева, на който присъствах много се надявах, че там действително има юридическа мисъл. Другите от “Да, България” няколко години знам колко им е юридическата мисъл”, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и така наречените чистки. Той посочи, че сестрата на Драгомир Стойнев работи в Агенция “Митници” и на висок пост, а Мая Манолова е била омбудсман. “Ние не сме били талибани, не сме били фашисти. Направихме комисия, ще проверяват”, посочи още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ представи и карта на България с резултати от изборите. “И в Ямбол, и в Разград, областните градове ГЕРБ е първа политическа сила и там. Ако това са МИР-овете, в 24 печели ГЕРб, 3 ДПС, 2 “Да, България”, 1 ДПС и в 1 “Има такъв народ”.

“Не знам откъде идва приповдигнатото огромно самочувствие на нашите колеги. Спомням си, когато прохождах в политиката срещу мен бяха кандидатката на БСП Татяна Дончева като кмет на София, в тази партия тогава бяха и Корнелия Нинова, и Мая Манолова. Те бяха на Сергей Станишев остриетата срещу мен. Като гледах резултатите им техните нови партии са далече от нашите резултати”, каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обърна внимание, че Корнелия Нинова вече чува под прозорците си виковете за оставка и ще разбере, че винаги може да извадиш 20-30 или 100 очвека да го правят.  http://epicenter.bg