• По думите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер в момента ни ограбват и ще трябва да затягаме коланите

Цялата енергетика на България е дадена на офшорни компании. Това заяви експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки Меморандума за разбирателство.

Николай Василев посочи “огромната глупост” в бюджета на “кабинета Петков”, засягаща пряко милиони българи

„Това са ядрена енергия, централно отопление, маришкия басейн – на две офшорки. Защо ли? Защото там се крият пари. Преди журналисти много търсеха офшорки, ама сега като намериха на Асен Василев, какво? Нищо? Това са добри офшорки явно“, каза той.

Разбирате ли за каква чудовищна далавера става въпрос? Висша степен за корупция за милиарди? Заробване на България докато я има!“, отсече Борисов.

„Понеже много угодни, услужливи журналисти пишат, говорят и обясняват, че видите ли, тези абсолютно не можещи да управляват и се интересуват само от личната си изгода хора. Инфлацията е два пъти по-голяма у нас, отколкото в Еврозоната. Каква външна намеса има тук“, запита още Борисов.

“Стига се дотам, не съм го проверил, но като гледам “Гемкорп” и правителствените самолети, летящи по Варна и Сочи, си правя изводи. Да не би те да са помогнали на моряците? Само Кирил Петков си знае, ама Сочи се намира в Русия”, запита той.

“В момента изтеглят парите, безлихвените заеми, за да ги направят заеми с лихва. Как един процент лихва на 500 милиона! На Кирил Ананиев му побеля косата! А сега готвят 1 млрд. евро да вземат от външните пазари. Не разбирате ли, че тези хора ви ограбват и няма кой да ви помогне. След 2-3 месеца вече няма какво да се прави! Точка! Трябва такова затягане на коланите да има после, че не знам кой ще се хване”, каза Борисов.

По думите му Радев има водеща роля.

Ники Василев им каза – 9 милиарда къде отидоха? Това правителство са царе на това да разточват пари! Нямат аналог”, категоричен бе той.

“Цялата българска енергетика е дадена на две офшорки. Според това споразумение ние не можем да мръднем, без да питаме офшорките. Там пише, че страните се разбират да съфинансират дейности. Кой и как избра тези две офшорки, за да инвестира държавата заедно с тях в българската енергетика”, запита Делян Добрев.

https://blitz.bg/