“Подгответе се за спор за измама à la Тръмп след българските избори.” Под това заглавие журналиста Ингмар Невеус от “Дагес Нюхетер” коментира за читателите на водещия шведски вестник вота в България и какво предстои. Според него точно това подготвят ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов, които непрекъснато в последната седмица поставяха под съмнение честността на вота.

Поради това едва 18% от симпатизантите на партията му ГЕРБ са убедени, че тези избори ще бъдан честни.

Факсимиле от публикацията в най-големия шведски вестник

“Колко пъти хората могат да ходят на избори?” е с въпросът, който кореспондентът за ЕС и Балканите повдига в коментара си, който не обвързва с позицията си редакцията. Невеус смята, че толкова много избори за по-малко от 8 месеца изобщо не са добра реклама за българската демокрация. “И има много сигнали, че най-голямата партия вече планира да обвини опонентите си в измама и да оспори изборите”, допълва той.

Източник на Lupa.bg от централата на ГЕРБ също намекна, че ако партията не е първа политическа сила, а “Продължаваме промяната” им отнеме лидерството, ще оспори честността на изборния процес. Съмнения вече имаше покрай наличието на неустановен брой допълнителни машини за гласуване.

https://lupa.bg/