С пълен календар от спортни събития започва м. септември във ваканционно селище “Албена”, обявено през 2019 година за първия Европейски курорт на спорта. На 2.09 стартира Балканското първенство по тенис на маса, следвано от 19-тото издание на Спартакиадата на енергетиците в България. В средата на месеца ще се проведе Държавното военно първенство, както и две надпревари за служители на Министерството на вътрешните работи – по тенис на маса и тенис на корт.

Следват няколко спартакиади – на металоработниците в България и на нотариусите. Месецът ще завърши с две международни прояви, сред които Балканското първенство по бокс за мъже и турнира от календара на Международната тенис федерация World Tennis Masters, както и с Държавното отборно първенство по бридж.

Ключово място в събитийния календар за месеца има 32-я годишен конгрес на Европейската група по детско затлъстяване в периода 7-10 септември. От 10.09 до 15.09 държавният Институт по публична администрация ще проведе традиционната лятна академия за млади лидери с потенциал за професионално развитие в публичната администрация. Среща в Албена ще си дадат и учени от няколко континента, участващи в Шестата международна научна конференция на Hermann Minkowskii Institute for Foundational Studies.

Фестивалът “Морска фолклорна ваканция” ще събере почитателите на традиционните български музика и танци в периода 15-17.09. Предвидени са няколко симпозиума на национални съсловни организации, тиймбилдинги и търговски срещи.

Станислав СТИЛЯНОВ