Току-що завърши гласуването за класиране на организациите, които се грижат за изхранването на уличните животни в страните от Европейския съюз.

Искаме да благодарим на всички, които дадоха гласа си за немската организация, която подпомага добруджанци за изхранването на уличните котки.

Снощи организацията беше на 32 място сред всички в страните от Европейския съюз. Храна обаче немската фирма-спомоществовател се предоставя само на първите 30 организации, получили най-много гласове.

Немската организация, която подпомага добруджански в изхранването на уличните котки, току-що се класира на 13-о място и така тя ще помогне на стотици улични животни да оцелеят. Разбира се, и с помощта на милосърдието на десетки деца и техните родители.

Подробности очаквайте в броя на “Нова добруджанска трибуна” от четвъртък – 14 октомври 2021 г.

Искаме да добавим и изключителния жест на Община Добрич. Тя първа в България пое грижата за цивилизовано намаляване на популацията на уличните котки в Добрич през 2020 година, жестът продължи и през 2021 г.

На този фон на грижи от Община Добрич и немската фирма всяко варварско поведение на хора, осакатяващи и избиващи улични животни в Добрич и Добричка област е нечовешко, наистина варварско и недостойно за нашето съвремие.

Идват трудни за оцеляване на уличните животни есенни, зимни и пролетни дни. Помагайте им като на всяко живо същество, изпаднало в немилост, най-вече от човешка дейност! Сигурно Бог ще ви се отблагодари по някакъв незнаен начин и по някакъв повод от живота ви.

Приятна вечер!

НДТ и ФГ “Котките на Добрич”