Бисерче вълшебно 2021

0
1157
Библиотеката подкрепя и тазгодишната Награда за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” и е уверена в ползите от нея при насърчаване на четенето. Децата на възраст от 5 до 16 години ще могат да отличат своите книжни бисерчета измежду 144 художествени и нехудожествени заглавия, номинирани в деветото издание на Национална награда “Бисерче вълшебно”. Национална награда „Бисерче вълшебно“ е първата награда в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване на децата. Провежда се ежегодно от 2013 г. Статуетките се връчват в 4 възрастови категории за художествени заглавия и 1 категория за нехудожествени книги. Децата от 5 до 16 г. могат да гласуват онлайн от 11 май до 22 септември 2021 г. Децата под 5 години, които имат любими номинирани заглавия и също искат да бъдат част от гласуването, могат да го направят през “Вход за бъдещи читатели с мнение”.
Скъпи приятели,
В поредица от видеа ще ви представим наличните издания в нашия фонд, които можете да прочетете.
Книгите са разпределени в четири възрастови категории с художествени книги и една категория за нехудожествени: Откриватели (5-7 г.); Изследователи (8-10 г.); Мечтатели (11-13 г.); Майстори (14-16 г.) и Нещотърсачи (нехудожествени, 5-16 г.).
Награда „Бисерче вълшебно“ 2021 се организира от фондация „Детски книги“ с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Кампанията е частично финансирана от Програма „Култура“ на Столична община за 2021 г. Сред партньорите са сайтът Аз чета, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондация “Глобални библиотеки – България” и Асоциация “Българска книга”.