Бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич е загинал при автомобилна катастрофа, съобщават сръбските медии. Жестокият инцидент с 64-годишния специалист се е случил на пътя между Рума и Ярак в провинция Войводина.

На публикувана снимката от катастрофата се вижда състоянието на автомобила на Йешич, който е смлян до неузнаваемост. Според информациите, познатият у нас специалист се е ударил в камион и е загинал на място.

Йешич е шампион на България с ЦСКА през 2005 година, а също така два пъти носител на Купата на България – през 2006 г. с ЦСКА и през 2008 г. с Литекс. Във визитката му личи, че е бил и два пъти носител на Суперкупата на България с Литекс през 2007 и 2008 г. Първият му период в ЦСКА е 2004–06, а за сезон 2007/2008 е начело на Литекс. През 2013 г. за втори път се завръща на стадион “Българска армия”. У нас е работил още начело на Славия (2002-04).

 

В кариерата си на футболист, Йешич играе в три клуба – Партизан, чийто юноша е, а след това в турските Алтай (Измир) и Трабзонспор. Има 8 мача и 2 гола за националния отбор на бивша Югославия. Треньорската му кариера продължава 25 години, минавайки през три континента – Европа, Азия и Африка. Последната му месторабота е Ал Шула от Саудитска Арабия, но в края на септември е уволнен, тъй като тимът е чак 14-и в местната втора лига. https://blitz.bg