Библиотеката се включва в Общинска кампания „Бъди здрав! 2021“

0
836
По повод 7 април – Международния ден на здравето, сектор Книгозаемане и Обща Читалня предлагат на читателите витрини с библиотечни документи на здравна тематика.
В сектор Книгозаемане са изложени книги, свързани с положителното психично здраве. Сред тях са заглавията „Наръчник за оцеляване в живота”, „Щастие в трудни времена”, „Покана за радост”, „Изкуството да живеем просто”, „Обичам се”, „Тънкото изкуство да не ти пука”, „Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота”, в които читателите могат да открият полезни техники за овладяване на стреса, начини за пробуждане на естествената радост, съсредоточаване върху важните неща и преодоляване на неблагополучията.
Сектор Обща Читалня предлага на читателите витрина с разнообразна справочна литература, свързана с превенция на здравето, като „СЕМЕЙНА ЗДРАВНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ. Как да си помогнем при над 300 заболявания“ Т 1-2.; „Алтернативна медицина. Енциклопедия от А до Я“; „Енциклопедия по природно лекуване“ и много други.
Международният ден на здравето се отбелязва в деня на основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Този ден дава платформа за глобална кампания за повишаване информираността на населението, като всяка година вниманието на обществеността се фокусира върху различен здравен проблем, счетен за приоритет.
Библиотечните витрини са на разположение на читателите от 5 до 9 април 2021 г.
Бъдете здрави!