Половината село е с нарушено водоподаване от близо месец. За този стар проблем, появил се отново след лятото, алармира кметът на Гурково Тодор Георгиев. Сезирал е многократно областното и общинско ВиК, но въпросът стои отворен.

Водата в по-високите части на селото или я няма, или тече на тънка струйка, която не може да задоволи потребностите на хората. Нито могат да се изкъпят, нито да пуснат пералня, оплакват се местните жители на кмета, съобщи кореспондентът на Радио Варна Абена Иванова.

„Беше извършен един ремонт за подмяна на водопровода и по техни изчисления нямаше да има никакви проблеми, но изведнъж се оказва, че няма нужното налягане“, коментира Георгиев. Имаше оправдания, че хората си поливат градините на село и затова водата не достига. Сега обаче захладня, няма сято и пак съществува този проблем”, обясни гурковският кмет.

Причина за липсата на налягане е авария, отвърна началникът на ВиК – район Балчик Димитър Николов. „Проблемът не е от месец, а от няколко дни. Колегите са там и отстраняват авария на водопровода. Когато приключат, се очаква водоподаването да се нормализира“, обеща Николов.