Барса пак удари Реал в мач за историята на “Бернабеу” (ВИДЕО)

0
1710

Реал (Мадрид) загуби от Барселона с 0:1 в Ел Класико от 26-ия кръг на Примера дивисион и претърпя второ поредно поражение от големия си съперник в рамките на само няколко дни. В сряда вечер “кралете” паднаха катастрофално с 0:3 от каталунците в полуфинален реванш от турнира за Купата на Краля и бяха елиминирани с общ резултат 1:4, а сега отстъпиха и в мача за първенство. Иван Ракитич (26) вкара победния гол за лидера, който направи поредна крачка към спечелване на шампионската титла. Така Барселона записа своя 96-и успех над големия враг във всички турнири в 242-ия мач между двата тима и за първи път от 80 години вече има превес. “Белият балет” остава с 95 успеха след третата загуба от каталунците този сезон във всички турнири – още едно реми 1:1 на “Камп Ноу” в първия мач от полуфинала им за Купата.

Домакините натиснаха в началото и още в 3-ата минута Гарет Бейл получи шанс да се разпише, но прати топката над вратата от пряк свободен удар. Последваха пропуски на Карим Бензема и Рафаел Варан след чудесни намеси и на вратаря Марк-Андре тер Щеген.

Едва след 20 минути игра гостите стигнаха до първата си опасна ситуация, но ударът на Лео Меси мина на сантиметри встрани от вратата. Шест минути след това обаче каталунците нанесоха своя удар. Серхи Роберто и Иван Ракитич направиха двойно подаване и хърватинът излезе сам срещу Тибо Куртоа, прехвърляйки го елегантно за 0:1.

Реал отново тръгна в атака и пет минути след гола поиска дузпа за падане на Артур Мело, но съприкосновение със съперника нямаше и реферът не показа бялата точка. До края на първата част на два пъти Меси пропусна за гостите след намеса и на Куртоа във втория случай, а Лука Модрич прати топката с глава над вратата точно преди почивката.

През втората част Реал отново се втурна в атака и в 56-ата минута Винисиус Жуниор шутира слабо от границата на вратарското поле, а Тер Щеген изби. Пропуските на бразилеца продължиха, а в 60-ата минута след карамбол Ленгле от гостите изби от голлинията.

Лека полека гостите наложиха своя стил на игра с продължително разиграване на топката, а в 70-ата минута Усман Дембеле направи непростим пропуск, след като ударът му премина на сантиметри от вратата. От този момент до края на мача домакините имаха инициативата, не успяха да преодолеят добре организираната защита на Барселона.

В крайна сметка каталунците спечелиха и събраха 60 точки на върха, отказвайки големия си съперник от амбициите му да се бори за титлата. Реал остава трети с 48 точки и на две зад градския съперник Атлетико, който в този кръг гостува на Реал Сосиедад.

Resumen de Real Madrid vs Barcelona 0-1 Goals & Highlights 2019

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН – СЕЗОН 2018/19

https://www.blitz.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. 11.  България – Китай 中国-保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST