Американската филмова звезда и секс символ Ракел Уелч почина на 82-годишна възраст

0
679
  • Вчера на 82-годишна възраст в дома си е починала актрисата Ракел Уелч, която стана известна като секс символ през 60-те години

Синът на Уелч, Деймън, написа: „Тя си отиде без страдание. Много се гордея с това, което тя допринесе за обществото чрез кариерата си и всичко останало. Най-много се гордея с нейните турнета в САЩ с Боб Хоуп в края на 60-те и началото на 70-те години. Пропуснахме Коледа с нея три пъти, докато тя правеше това. Тя каза, че това е било най-трудното нещо.“

Нейната кариера в киното продължава повече от 50 години, като Уелч участва в над 30 филма и 50 телевизионни сериала.

Кариерата на Уелч започва през 60-те години с участия в телевизионни предавания като „The Virginian“, „McHale’s Navy“ и „Bewitched“. Това проправи пътя ѝ за по-големи роли във „Фантастично пътешествие“ и „Един милион години пр.н.е.“, благодарение на които Ракел се превръща в секс символ.

Кариерата ѝ става още по-успешна през 70-те години, като ролята в „Тримата мускетари“ от 1973 г. ѝ носи Златен глобус през 1974 г. за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл.

Последната ѝ роля във филм беше през 2017 г. в комедията „Как да бъдеш латино любовник“. А през 1975 г. прави запомнящо се музикално изпълнение на песента “I’m a Woman” заедно с Шер в „Шоуто на Шер“.

Зад звездния блясък Ракел е една трудолюбива самотна майка, чиято кариера на секс бомба ѝ помага да отгледа своите деца, след като се разделя с първия си съпруг през 1964 г. Тя е майка на две деца – сина Деймън Уелч и дъщерята Тани Уелч.

Рожденото ѝ име е Джо-Ракел Техада. Актрисата е от Чикаго, Илинойс, като баща ѝ е боливиец, а майка ѝ – американка.

„Ракел Уелч беше легенда на екрана по времето, когато латиноамериканците рядко получаваха работа в Холивуд (освен ако не беше стереотип)“, каза филмовият критик и редактор на Entertainment Weekly Йоланда Мачадо. В началото на кариерата си обаче на Ракел се налага да не афишира произхода си.

„На 7-годишна възраст знаех, че искам да стана актриса“, каза Уелч пред People през 2010 г. по случай своя 70-годишен юбилей. „Родителите ми ме записаха в театрална програма. Така човек може да избяга от болката на реалния живот. Винаги съм имала богата фантазия.“, спомни си актрисата тогава и добави: „Имах страхотен живот!“

https://www.edna.bg/