Късно снощи в „София Лайв Клуб“ се проведе Гала концерта и церемонията по награждаване на призьорите от Националния конкурс “Evergreen Fest Sofia”. Сред участниците в концерта бяха Александър Петров и Росен Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич. Те се представиха отлично в този национален форум и станаха носители на призови отличия. Александър Петров грабна първа награда в Категория „Световни евъргрийни и джаз стандарти“, а в Категория „Български евъргрийни“ стана втори. Росен Петров бе отличен с втора награда в Категория „Световни евъргрийни и джаз стандарти“. Той получи и „Специална награда за вокално майсторство”. И двамата се състезаваха в четвърта възрастова група (16 – 19 години).
Конкурсът “Evergreen Fest Sofia” се проведе онлайн, поради усложнената епидемична обстановка, но Гала концертът бе присъствен и събра в столицата най-добрите млади изпълнители на евъргрийни от цялата страна.
Професионалното авторитетно жури, оценяващо постъпилите видеа на участниците, бе в състав: джаз примата Камелия Тодорова, звездният джаз и поп изпълнител Васил Петров, Светослав Николов – програмен директор на Jazz FM радио.
“Evergreen Fest Sofia” се провежда за четвърта поредна година. Основната цел на форума е да насърчава младите певци да преоткриват и изпълняват стойностните и неостаряващи песни, създадени до 70-те години на 20 век.