На 10 март се състоя музикалният спектакъл на Клас „Акордеон“ с преподавател Деян Дженков при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ – гр. Добрич. Това бе първа изява за групата от таланти, която функционира от няколко месеца при културния институт.

Деян Дженков лично представи всички свои ученици, за някои от които сцената на читалищната зала „Зорница“ бе дебютна поява с изпълнение на акордеон. Децата и юношите, които са негови възпитаници, бяха подготвили разнообразна музикална програма от произведения в различни музикални жанрове като „Гайда“, „Валс“, „Сенчица“, „Коминният ъгъл“, „Вятър ечи“, „Мазурка“ и др. Любопитен акцент бе и триото от ученици, което представи „Хорце“.

Клас „Акордеон“ е посещаван и от възрастни, които също имаха възможност да участват в спектакъла. Те се представиха с „Бачковско хоро“ и „Михалска копаница“.

Самият преподавател също поздрави публиката. За гостите в „Зорница“ той бе подготвил Танго „Рио Сена“ и „Ръченица“.

Гвоздеят в програмата бе гост-изпълнителят Емил Халачев, ръководител на орк. „Лира“ и един от най-популярните акордеонисти в Североизточна България. Той поздрави участници и публика с две мелодии, а финал на спектакъла постави дуетното му изпълнение с Деян Дженков на традиционното българско Право хоро.

Димитър СТЕФАНОВ