Автобусна спирка в тервелското село Градница ще бъде необичайна среда за забавления на децата, когато отново тръгнат на училище, съобщават от общината за изпълнения проект по националната програма “За чиста околна среда”. Финансовата подкрепа е от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, съобщи кореспондентът на БТА Юлия Христова.
В Градница е изградена нова спирка- тип затворено помещение, за тридесетте деца, които пътуват до средищното училище в близкото село Нова Камена. Докато чакат училищния автобус, малките ученици могат да научат повече от познавателните табла, поставени на спирката, с изображения растения, животни, птици, характерни за Добруджа, посочват от кметската управа.
В рамките на проекта близо до спирката е изградена и детска площадка с пързалка, въртележка, пейки. Засадени са и 250 коренчета многогодишни цветя и храсти, допълват от общината.
И в село Орляк децата се радват на нова придобивка – люлка, катерушка, тунел и мостче за баланс и равновесно ходене, закупени по националната програма “За чиста околна среда”. За детската градина в селото са осигурени и пейки, засадени са 40 декоративни растения, а децата се забавляват с образователната игра “Светът на животните”.

 

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА