АБВ ще се яви на предстоящия евровот в коалиция с още шест партии под името “Коалиция за България”

0
1393

АБВ ще се яви на предстоящия евровот в коалиция с още шест партии под името “Коалиция за България”, съобщи пресцентърът на АБВ. Коалицията ще бъде с председател Румен Петков, който е и лидер на АБВ.
Седемте партии, които ще се явят с обща листа под името “Коалиция за България” са: Алтернатива за българско възраждане /АБВ/, Обединен блок на труда “Български лейбъристи” , Политическо движение Социалдемократи, Българска партия Либерали, “Движение за социален хуманизъм”, “Възраждане на Отечеството”, “Българската левица”. В прессъобщението се посочва още, че партиите, участници в коалицията са сключили политически договор за сътрудничество, както и коалиционно споразумение. Сред основните акценти в споразумението, които се изтъкват са: сигурността на гражданите, икономическия и политически суверенитет на България, борбата с бедността и демографската катастрофа, социалната справедливост, повишаването на доходите и енергийната сигурност на България.
Трите цели, по които ще работят кандидатите за евродепутати от “Коалиция за България” в рамките на бъдещия Европейски парламент, са свързани с отстояването на националните интереси на страната, затвърждаването на ролята й на регионален лидер, както и отстояване на правата на всички български граждани, независимо от това дали живеят в България или в друга европейска страна.
Според председателя на “Коалиция за България” Румен Петков коалицията е перспективен модел, който излъчва стабилност и предсказуемост.
Георги Първанов, президент на България (2002-2012 г). и основател на ПП АБВ поздрави колегите си за подписаното споразумение и заяви: “Коалиция за България ще ражда и отстоява идеи, защото българската политика има нужда от това”.  http://www.bta.bg