Юноши в групата на ЦСКА за дебито с „Левски“

0
4


Наставникът на ЦСКА Александър Томаш ще бъде принуден да включи и юноши в групата си за вечното дерби с “Левски” в събота.

Причината е в контузиите и болежките, които имат доста от футболистите на ЦСКА. Лиъм Купър ще го мъчат до последно, но коравият шотландец все още изпитва болка, докато тича и дори като диша. Което оставя шансовете му да излезе на инжекции минимални. Все пак решението ще бъде взето в последния момент.

Болки имат Тибо Вион и Браян Морено, като те обаче ще бъдат вдигнати на крака от медицинския щаб.

Голдуин Коялипу и Матиас Фаетон пропуснаха и вчерашното занимание, след като се прибраха прекалено късно от националните си отбори.

Така проблемите със състава на Томаш преди вечното дерби са доста сериозни и не се знае точно как ще излязат “червените”.

Заради липсата на играчи по време на паузата за националните отбори Томаш бе привикал един куп младоци от втория и дори от третия състав на ЦСКА за тренировките си.

До последно с тима се готви талантът Петко Панайотов, който вече записа мачове в Първа лига по времето на Томислав Стипич.

Панайотов бе картотекиран в УЕФА за мачовете от младежката Шампионска лига срещу белгийския “Генк”. Наставникът на третия отбор, който играе в Югозападната “В” група, Румен Трифонов избра следните 22-ма: вратари – 1. Георги Гергинов, 12. Богомил Александров, 31. Станислав Танев; защитници – 2. Илиян Димитров, 4. Димитър Николов, 3. Лъчезар Иванов, 13. Димитър Христов, 14. Божидар Петров, 15. Веселин Бачев; полузащитници – 6. Светозар Евтов, 30. Петко Панайотов, 16. Борислав Бенов, 28. Кирил Георгиев, 10. Алесандро Николов, 18. Димитър Петров; нападатели – 7. Юлиан Гилов, 9. Антон Толев, 17. Валентино Върбанов, 8. Александър Кожухаров, 11. Васил Каймаканов, 20. Илия Димитров, 23. Венцислав Иванов.

Юношите на “червените” тръгват в понеделник за Белгия, а сблъсъкът с една от най-силните школи в Европа е във вторник, като домакините искат и 5 евро за билет.

В школата на “Генк” са израснали като имена Кевин де Бройне, Тибо Куртоа, Дивок Ориги, Леандро Тросар, Яник Караско и други.

Реваншът е насрочен за 6 ноември от 16 часа на Националния стадион “Васил Левски”. Победителят от сблъсъка ще се класира за 3-ия квалификационен кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу “Абърдийн” (Шотландия) или “Академия Пушкаш” (Унгария).

По принцип българските отбори нямат много сериозни успехи в този турнир, като единствено “Лудогорец” е играл в групова фаза, и то защото мъжкият състав на разградчани е бил на същия етап от Шампионската лига.

Феновете на ЦСКА вече са напълно готови за мача, като от сутринта започват да поставят хореографията си на стадиона. Очаква се двата сектора на “червените” да са пълни догоре, въпреки че са продадени доста по-малко билети ден преди двубоя.

От клуба ребрандираха и съблекалнята за гости на “Васил Левски”, зашото “Левски” е домакин.

ЦСКА играе на националния стадион до построяването на новото си съоръжение в Борисовата градина и брандира дясната съблекалня спрямо централния вход.

В ложата за гости, която е на сектор “В”, се очаква да се появи и Димитър Бербатов, който е най-добрият приятел на Томаш и помощниците му Косьо Мирчев и Тодор Кючуков. Не е изключено и други легенди да се появят на двубоя със “сините”, въпреки че ЦСКА се намира в страхотна криза и в момента и е на 12-о място в класирането.





Източник 24часа