Ювентус отново ще обжалва

0
90

От Ювентус бързо реагираха на новината, че клубът е наказан с отнемане на 10 точки от актива през настоящия сезон. Решението на Спортния арбитражен съд означава, че “бианконерите” се смъкват на седмо място в класирането на Серия “А” и няма да участват в Шампионската лига през следващата кампания. 

“Футболен клуб Ювентус си запазва правото да анализира причините за санкцията и да обмисли евентуално обжалване пред Италианския олимпийски комитет. Взетото днес решение на пета инстанция предизвиква огорчение в ръководството на клуба и милионите му привърженици, защото е налице липса на ясни правила и неспазване принципите на пропорционалност. Независимо от необходимостта от бързи действия – нещо, което Ювентус никога не е избягвал по време на процедурата, подчертаваме, че фактите по делото трябва да бъдат разгледани от справедлив съд”, пише в декларация на италианския гранд. 

Официално: Ювентус получи ново наказание с отнети точки

Официално: Ювентус получи ново наказание с отнети точки

Коментар по темата направи и директорът по футболните въпроси на Юве Франческо Калво. Той също заяви, че клубът най-вероятно ще обжалва наказанието. 

“Това е очевидна възможност, но първо трябва да се запознаем обстойно с причините за санкцията. Това ще се случи в следващите няколко дни. Със сигурност няма как да сме доволни. Засега е рано за повече коментари”, заяви Калво.

Carlsberg “Домът на Феновете” е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Източник