Шестчленно семейство от добричкото село Малка Смолница остана без покрив, след като пожар изпепели дома им. За щастие, няма ранени в огнената стихия, но фамилията, в която има и тригодишно дете, няма къде да се приюти, предаде Нова ТВ.

Огънят пламва след 21:30 ч., когато цялото семейство е пред телевизора. Първа чува пукота майката Румяна, която в началото помислила, че навън гърми. “Преди да изляза, взех малкия навън с мен. Тогава видях, че всичко гори”, разказа Румяна Илиева.

Жената казва на семейството си да бяга. Тя взима 3-годишния си внук и хуква към най-близката съседка, която има телефон. На сигнала за пожар се отзовават два екипа огнеборци, които гасят пламъците в продължение на 3 часа.

Цялата покъщнина на семейството обаче е унищожена. “Целият багаж е мокър, леглата – всичко отиде. Най-важното обаче е да сме живи и здрави”, смята Румяна. Сега семейството временно се е настанило в изоставена пристройка, покрита с найлон.

Само преди седмица съседите им помагали на друго семейство, което изгубило в пожар 28-годишния си син. Сега най-вероятно няма да успеят да съберат средства за нов покрив на къщата.

“На хората са им необходими абсолютно много строителни материали за препокриването. Единственото хубаво, ако можем да говорим за нещо хубаво в тази ситуация, е, че там има млади хора, работни, които са готови да си го направят със собствен труд”, посочи кметският наместник на селото Тихомир Колев. От общината в Добрич са решили да купят фургон, в който временно да настанят пострадалото семейство.  https://novini247.com/

loading...