Чимаев: UFC се опитва да предпази Адесаня от мен

0
138

Непобеденият Хамзат Чимаев си мисли, че UFC се опитва да защити Израел Адесаня, като му спести двубой с чеченеца. 28-годишният ММА боец сам загатна за евентуална битка с бившия шампион в полусредна категория Камару Усман само преди няколко дни, но не отписва и двубой с хегемона при 84-килограмовите Израел Адесаня.

“За Израел няма друг опонент освен мен. Ако питате хората, те ще искат да видят двубой с мен. Аз съм лош съперник за него. Всеки знае, че той ще загуби титлата срещу мен. Затова го пазят. Компанията го създаде и сега не искат до го изпуснат. Ще го приключа дори без удари. Тогава цялата му история ще бъде изтрита. Не искат да го жертват”, заяви боецът на шведския All Stars в YouTube канала му.

Адесаня вече “изчисти” дивизията с победи над Робърт Уитакър, Алекс Перейра, Джаред Каноние, Марвин Втори, Паоло Коща, Йоел Ромеро. Нигериецът дори премина в по-висока категория търсейки предизвикателства. Чеченецът вярва, че той ще бъде непреодолим тест за носителя на пояса в средна категория.

“Няма с кого повече да се бие. Той побеждава всички страйкъри, но аз съм борец. Аз съм най-голямото име без титла. Който се бие с мен, ще получи повече пари. Когато се бих с Дуриньо, не бях в главната битка на вечерта, но всички чакаха моя двубой”, допълва Хамзат.

Чимаев и Усман близо до сделка, готвят битка за есента

Чимаев и Усман близо до сделка, готвят битка за есентаИзточник