Черешово русо е в косите тази есен и зима

0
6


С настъпването на есента обикновено се насочваме към по-топли нюанси в косите. Черешово русото се появява точно навреме в отговор на търсенето на по-меки цветове. Смесица е от блонд и медни нюанси, с добавен деликатен розов оттенък. Придава на косъма наситеност и дълбочина, но не прави визията прекалено драматична или неестествена. Според доклада за тенденциите на 2024 г. в приложението Pinterest, търсенията за “черешово русо” са се увеличили с цели 6300% преди настъпването на есента. Много известни личности като Меган Фокс и Дуа Липа също допринесоха за популяризирането на нюанса, като смело експериментираха с розови оттенъци.

Масовият интерес към тенденцията не е изненадващ, защото цветът изглежда модерно, но в същото време е лесен за поддръжка. Варира леко в дълбочината и наситеността си, но най-общо се характеризира с мек, червено-меден оттенък с топъл розов подтон. По-интензивен и жив е в сравнение с пастелните нюанси.

Най-лесно може да се опише, като си представите разреден сок от череша с вода. Именно такова е черешовото русо. При него излизат наяве розовите и джинджифиловите тонове. Съответно пигментът не е толкова тъмен и се вижда добре подлежащият цвят.

С леки корекции от професионален колорист може да се адаптира така, че да подхожда на всяка кожа. Интересен факт е, че доста наподобява peach fuzz – цвета на 2024 г., според института Pantone, което говори, че черешово русото неслучайно е толкова актуално.

За по-дискретна визия го смесете с естествения си цвят чрез техника като балеаж или добавете леки акценти върху неутрална основа като кестеняво. Така ще имате почти естествен, но и забележителен вид.

Независимо кой метод изберете, прическата е лесна за поддръжка. Обновява се на всеки осем до десет седмици с матиране. Балеажът също се освежава на няколко месеца. Поддръжката зависи не само от избрания от вас метод за боядисване, но и от натуралния цвят на косата. Ако е по-тъмен,

трябва да посещавате своя колорист на всеки пет до седем седмици

А също и да използвате матираща домашна грижа. Така ще запазите нюанса и ще се предпазите от избиване на нежелани тонове в косъма като жълто и оранжево. Ако все пак не успявате да спазвате съвсем стриктно този график, не се тревожете – красотата на черешовото русо е в това, че не е необходимо да бъде перфектно и не създава усещане за неподдържаност, дори да пропуснете часа при фризьора си.

Поддържат се лесно и не е необходимо да изглеждат перфектно. Адаптират се към всяка форма и цвят на лицето

Ако обаче търсите цвят, който да бъде по-елегантен, строг и класически, има още един тренд, който е хит през есен/зима 2024/25 и няма да остави безразлична нито една почитателка на светлите коси.

Old Мoney blonde (русо, вдъхновено от стила на старите пари и тихия лукс – б.а.) е най-актуалният елегантен цвят в момента. В света на модата все повече се залага на естетиката на ненатрапчивата луксозна визия. Прическите също влизат в това число. Аристократичното русо е цвят, който излъчва скрита пищност и класическа красота. Олицетворява преминаването от крещящите изкуствени нюанси на светлото към по-естествени и изискани тонове. За разлика от платиненото или ледено русо, които са смели и поразителни, Old money blonde акцентира върху мекотата.

Представете си златист мед, шампанско и бежов подтон, които подчертават чертите на лицето. Цветът шепти “изтънченост”, вместо да крещи за внимание. Комбинира се перфектно с богатите земни нюанси на есенната и зимната мода — бургундско, камилско, маслиненозелено и ръждиви оттенъци.

Златистото помага да се внесе топлина в бледия тен, създавайки илюзия за естествен загар. При по-тъмна кожа дълбоките медни или карамелени вариации осигуряват контраст.

Текстурата на косата също дава нов прочит на цвета. Правата подчертава изчистената му изтънченост, докато вълнистата или къдрава внася измерение и движение. За да постигнете идеалното Old Мoney русо, е необходим опитен колорист, който да съчетае правилните нюанси според естествения тен на кожата ви.

Тъй като визията зависи основно от блясъка и гладкостта на косъма, инвестицията в качествени продукти за грижа е ключова. Хидратиращи шампоани, балсами и серуми ще помогнат за поддържане на копринената текстура. Макар прическата да е изискана, не се нуждае от тежко стилизиране. Издухване с четка и сешоар или меки вълни са напълно достатъчни, за да покажат класата на цвета. 

Old Money каре е отличително при „тихия лукс“

С модния преход към класика и вечна естетика, класическото каре се превърна в една от най-търсените прически. Също като Оld Мoney русото тя черпи вдъхновение от минималистичния лукс, свързан с елегантността на „старите пари“ — богатство, което е дискретно, но се изразява прецизно и изискано. Точно затова двете се допълват идеално.

Old Мoney карето въплъщава всичко това, предлагайки визия, която излъчва увереност и очарование.

Прическата до раменете се характеризира с чисти линии, финo движение и съвършено гладък завършек. За разлика от разхвърляните боб визии, доминирали последните години, тук акцент са изтънчеността и прецизността. Стилът е олицетворение на контролираната елегантност на старите аристократични фамилии – ненатрапчив, но съвършено поддържан. Здравата лъскава коса е от съществено значение при тази прическа, защото подчертава нейното луксозно излъчване.

Подхожда на широк спектър от типове косъм и форми лице, което я прави универсален избор. При прав косъм визията изисква минимална стилизация. Дамите с вълниста и къдрава прическа също могат да постигнат ефектен резултат, като добавят меки пластове или използват техники за изглаждане и същевременно запазят естественото движение.

В свят, в който модата често се променя със зашеметяваща скорост, Old Money карето напомня, че някои неща – като класическата красота и вечната изисканост ще бъдат винаги актуални. 

Подстрижка „пеперуда“ е най-актуална за сезона

Една от най-популярните прически тази есен е „пеперуда“. Радва се на все повече почитатели, тъй като не води до драстична промяна във външния вид, но е шикозна. Вдъхновена е от „шаг“ подстрижката от 70-те и „блоу-аут“ стила на 90-те години. Butterfly (от англ. пеперуда – б.а.) трендът се отличава с множество фини, спускащи се пластове, които се извиват навън от лицето, имитирайки трептене на криле. Оттам идва и името на прическата.

Най-голямото предимство е, че е две в едно. Предните етажи създават илюзия за по-къса подстрижка, която обгръща лицето, но същевременно се запазва дължината отзад. Достатъчно е да вържете задната част, за да получите нова прическа, без да режете.

Една от основните цели на butterfly е да се намали тежестта на косата. Ще усетите разликата най-много, когато я вдигнете на опашка, защото ще е значително по-лека. Колкото по-дълга е, толкова по-добре ще изглежда, тъй като има възможност за повече пространство между късите и дългите слоеве. Ако имате естествени вълни, няма да са нужни много усилия при стилизирането, защото кичурите ще се движат свободно.

Прическата е подходяща и за хора с груб и безжизнен косъм, тъй като слоевете придават форма и движение. Butterfly обаче не е за всеки. Не се препоръчва за дами с фина коса, за да не изглежда тя още по-тънка и рядка. Що се отнася до лицето, пеперудената подстрижка е най-подходяща при кръгла и правоъгълна форма.





Източник 24часа