Удивително успешна година изпраща клубът по плувни спортове  „ДОБРУДЖА 2021“. Под ръководството на шестима треньори: Антония Михова, Веселин Нейков, Ивелина Янкова, Кристина Шишкова, Радостина Димитрова и Кольо Марков, над 150 деца и младежи, на възраст от 4 до 18 години, развиват своя потенциал в плуването и носят истинска гордост не само на своите семейства, но и на цяла Добруджа. Доста е трудно да се изброят отличията, получени от младите плувци от участията им в над 10 международни турнира през отминаващата година. С треньорката Антония Михова се шегуваме, че сигурно ще напълнят един голям чувал. Само от приключилия преди броени дни в Ниш турнир, в който добричкият клуб се представи с 19 плувци, младите ни надежди се завърнаха в родния Добрич с 6 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала. Тази година клубът приключва и с голяма гордост – двама републикански шампиони: 14-годишният Никола Стоянов /многократен републикански шампион/ – на 50 м,100 и 200 метра свободен стил и Теодор Станчев /на 12 години/ – шампион на 50 брус и вицерепубликански шампион на 100 и на 200 метра брус. 2022-ра е попълнила „архива“ от медали на Никола с цели 24 отличия, а на Теодор – с 15. А сред възпитаниците на отдадените треньори по плуване има още много медалисти, за които тепърва ще ви разказваме.

В клуба са си направили витрина, в която пишат историята на успеха на своите талантливи спортисти. Много снимки са увековечили емоцията и радостта от постигнатото. Но най-хубавото, според Антония Михова, е в това, че децата идват с огромно удоволствие на тренировки, че се раздават на макс. А на въпроса какво е чувството да тренираш бъдещите плувни надежди на България, младата треньорка казва скромно: „Завладяващо е, не е леко, много е отговорно, но е прекрасно“.

Идната година се очертава много натоварена откъм турнирни изяви за клуба. Но и деца, и треньори са заредени с енергия да продължат победната серия.

„В крайна сметка, става дума за много труд. Труд, труд и труд, пък каквото сабя покаже“ – казва с усмивка Антония Михова. А ние от НДТ им желаем 2023 година да надмине по успехи и завоювани отличия отминаващата година!