„ЦИГУЛАРКАТА НА БОГА“ ОТ СТЕФАН ЦАНЕВ ИЗЛИЗА НА СЦЕНА В КАВАРНА

216

 

На 26 септември от 18 часа в салона на НЧ ,,Съгласие-1890’’ в Каварна излиза на сцена най-новата пиеса на Стефан Цанев – театралната поема „Цигуларката на Бога“, под режисурата на Мартин Киселов. Текстът е написан специално за актрисата Доротея Тончева, която изпълнява ролята на световноизвестна цигуларка, в партньорство на сцената с младия актьор Петър Петров.

„Текстът има „зверски“ заряд за всеки човек, на когото изкуството му е присърце. В спектакъла една цигуларка през цялата вечер говори на един художник, който ѝ рисува портрет. Но това, за което говори, са реално, според мен, впечатленията, мислите, заключенията, цял един творчески живот на Стефан Цанев – един вид поглед назад, обединяване на нещата, които са го развълнували, а със сигурност които вълнуват и Доротея“, казва Мартин Киселов.

„Темата в спектакъла е за хората на изкуството, които са осенени по някакъв начин свише за това трудно нещо, наречено изкуство, което изисква много саможертва, изисква отдаване, труд, труд, труд, много труд. И чрез тази пиеса ние правим своя реверанс към хората на изкуството и изказваме нещата, до които сме се докоснали – къде положителни, къде негативни… В този спектакъл са събирателните образи на много хора, които са минали през живота ни и са оставили някаква следа, диря в душата ни, като големи личности“, споделя актрисата Доротея Тончева.

Галя ВЕЛЧЕВА

 

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. БЪЛГАРИТЕ
 7. РИБОЛОВ
 8. ГЮВЕЧ
 9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 10. България – Китай 中国保加利
 11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
 15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

 

 

loading...