Овен

Овенът винаги иска да бъде първи във всичко, и в училище също, но с правилния подход на родителите. Вместо да го критикувате за лошо школно представяне, предизвикайте го, размахвайте суетата му. Кажете му, че въпреки че е малко по-бавен и се учи по-лошо от другите, вие все още го обичате. Той веднага ще седне при учебниците, за да прави това, което всъщност е. Има ли някой по-добър от него? И тогава кажете на ученика за магическата сила на приема. Обикновено учениците в Овен лесно разбират същността и овладяват темата, ако положат усилия. Няколко инжекции за гордостта им и те ще се учат толкова усилено, че ще влязат в който и да е университет.

Телец

Учителите отличават бебето-теле от останалите ученици. И момчета, и момичета учат добре, постоянно се подготвят за уроци и лесно запомнят. Те не са такива палавници като близнаци, риби или овни, но не са изоставащи или неразбиращи. Обикновено са послушни. Умът на телеца е бавен, но никога не забравя наученото, било то дата или факт. Тестовете са отлични, защото внимателно се подготвят за тях. Често са избрани за лидери в екипа поради своята честност, както и здравия разум и чувството за справедливост. Повечето от тях имат ясно изразен певчески или музикален талант.

Близнаци

Ученето за ученици близнаци е много лесно в сравнение с други знаци. Учителите обикновено веднага забелязват, че тези деца започват да четат много бързо. Близнаците измислят нови думи. Те ще са готови лесно да наизустят стихотворението. Тези деца се радват на общуването и възможността да споделят нови знания, устно и писмено. Много от тях имат склонност към механика, еднакво притежават дясната и лявата ръка. Чудесно е, ако му го дадете да изучавате чужд език от ранна детска възраст – той ще го научи без проблеми и в бъдеще ще бъде много полезен за него. Децата-близнаци могат да вършат домашните си едновременно да слушат радиото или да гледат телевизия. Познанията са лесни за тях, те са бързи и са стигнали до това, ако са пропуснали нещо в уроците, но родителите все още трябва да се погрижат децата да си вършат домашното, иначе знанията ще са повърхностни.

Рак

Любимият предмет на раците в училище е историята. Те никога не забравят дати или събития. Много от тях в бъдеще ще станат актьори, фотографи, финансисти. Раците са много обидчиви, могат да бъдат сълзотворни. Съветвам ви да не обръщате внимание на прякорите в училище, които могат да се получат поради теглото им – или дебели мъже, или кльощави. Раците са много емоционални и трябва да „бълбукат“ и тогава речта им ще бъде красива и емоционална. Влизайки да учат, тези деца често печелят допълнителни пари в свободното си време, момчетата се интересуват от света на бизнеса, момичетата правят домакински дела.

Лъв

Учителите могат да разчитат на лъвовете-деца. Те имат неформално лидерство в класната стая, обичат да помагат на съучениците и ентусиазирано заменят учителите, когато са принудени да отсъстват. Обикновено лъвчето е отговорно за дисциплината и се справя добре, но понякога проявява игриво настроение и след завръщането си в клас учителят може да види цирково представление. Лъвовете се учат лесно, ако искат. Умни са и биха могли да бъдат първите ученици в класа, готини са за училище. Оставете ги на личните качества и очарование. Те трябва да бъдат принудени да учат. Най-лесният начин да го накарате да се учи, е да се обърне към гордостта си, да го накарате да иска да бъде най-добрият. Лъвчето винаги трябва да бъде хвалено, колкото и да е хвален – това не му е достатъчно. Лъвовете искат да бъдат организатори, режисьори…

Дева

В училище девите стават любими на учителите: те са послушни, образовани и внимателно се подготвят за уроци. Девите са много умни, разумни и схващат всичко в движение, имат инженерен талант. Просто бъдете внимателни с критиката – не се закачайте за грешките на момичето – това може да й причини прекомерно безпокойство и дори да причини истинска болест. Порицанието, направено в присъствието на съученици, дълбоко наранява девойката и може да обезкуражи всяко желание за учене. Тихо и спокойно посочете направената грешка и тя веднага ще се опита да я поправи. Девите обичат да рисуват, издават стенни вестници, но просто не участват в театрални постановки. Девите са ефикасни и надеждни, с голяма отговорност ще се отнасят към хоровото пеене, но не и за соло. Честността отличава девойката, учителите могат да я помолят за помощ дори при проверката на тетрадките. Рядко се обръщат към учители за отговори, предпочитат да ги търсят сами в книги.

Везни

Децата, покровителствани от планетата Венера, могат да стопят сърцето на всеки. Те са много сладки и очарователни и могат сами да намерят индивидуален подход към всеки от учителите, гледайки ги в очите и усмихвайки се сладко, правейки комплименти. По-често децата-везни учат добре и с умел подход дори надхвърлят оценките си. Те имат голям талант и усет към хората – те знаят какво на кого, как и в кой момент да кажат, т.е. бъдете в точното време на правилното място и се приближете към точния човек. Тези деца ще нарушат правилата, ако ги смятат за неверници и могат да си спечелят репутация на бунтовници в училище, те ще усъвършенстват ума си в спорове, могат да считат себе си за знаещи. Много деца имат музикални и артистични способности.

Скорпион

Учителите няма да знаят какво да правят с ученика-скорпион: да го назначат за ръководител или да победят с показалец. В крайна сметка те ще направят и двете. Тези деца имат остър, проникващ ум, способността да схванат всичко в движение, имат талант на детектив и следовател.  Ако възрастните обърнат внимание и помощ в училище, те бързо ще се научат да четат и ще станат първите ученици в класа. Скорпионът може да стане по-добър ученик и ще му бъде поверено да произнесе прощална реч на абитуриентското парти, ако се отърве от жадуването за всичко забранено. Ангажирайте го със спорт, заемете ума му, насочете страстно любопитство в областта на науката, литературата или медицината.

Стрелец

Децата-стрелци обичат да учат. Техният универсален развит ум и любопитство правят ученето завладяваща игра, освен ако прекалено строгите правила и скучните процедури надделяват над любопитството им. Колкото по-прогресивно става ученето, толкова по-съзнателно се учат. Те са много подвижни и постоянната нужда да седят и сдържат въображението си убива интереса им към ученето и често е завинаги. Децата-стрелци, чиито учители са твърде строги и се придържат към остарели методи на преподаване, се стремят да завършат обучението си възможно най-скоро и да отидат на работа. Добре е стрелците да учат чужди езици, тъй като всички възрастни стрелци пътуват много, а мнозина мечтаят да станат посланик или дипломат или водач.

Козирог

В училище учителите могат да загубят търпение поради своята бавност и упоритост. Но Козирозите учат усърдно. Те трябва да научат основите на изучаването чрез собствените си усилия и усилия. Те не мислят твърде бързо, но са много старателни, внимателни и съсредоточени. Може би един ден той ще донесе дневник с бележка, в която ще бъде отбелязано, че детето не иска да участва в обществения живот на училището. В училище детето може да е плахо, несигурно и оттеглено, но през годините то ще го превъзхожда. Но един ден, за неговата решителност, може би в гимназията той ще бъде избран на публична длъжност. Той уверено и неизбежно става лидер сред връстниците, спечелвайки доверието им. Всичко, от което Козирогът се нуждае, е уважение и сила.

Водолей

Учителите често се оплакват, че децата на Водолей отказват да обяснят стъпка по стъпка как са измислили прекрасно решение на сложен математически проблем, преди да го напишат напълно на дъската. Благодарение на силната си интуиция, действайки като невидими радиовълни, техният мозък размишляваше над тези стъпки толкова бързо, че дори не остава в паметта. Водолеят има лоша памет. На него трябва да се обясни, че целта е да се превърне в компютър, натрупвайки знания, че трябва да организира мислите си. В противен случай бъдещият гений, инженер, учен ще се превърне в ексцентрична личност, действаща в различни посоки и ще започне да върви в кръгове без изход. Заведете детето да спортува, така че да стане активно, а не само мечтател.

Риби

Много момчета и момичета – риби са надарени с музикални и артистични способности. Родителите се насърчават да ги изпращат в музикално или художествено училище. Учителите често се провалят, опитвайки се да ги свикнат да бъдат дисциплинирани или да формира от тях това, което искат. Рибите просто не искат да се адаптира към всички. Те често потъват в мечтите си – момичетата искат да станат балерини, момчета – астронавти или дори президенти. Те четат много и с желание, имат зрителна памет, рибите са прекрасни разказвачи. Те обичат словото и поезията ги вдъхновява, те пишат страхотни творби. Отначало имаха трудности с математиката, но по-късно ще се научат лесно да разбират абстрактни теории за алгебра и геометрия и дори да се научат да оперират с голям брой в съзнанието си. Не се притеснявайте, когато рибите се оттеглят в класната стая и по-добре не ги притеснявайте. Това, което не се чува, ще им бъде прочетено. Рибите могат лесно да прочетат много томове книги и да научат цялата информация.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

 

loading...