Училището в село Дончево сред победителите в инициативата „Европейски ден на спорта в училище 2021 г.“

0
426

 

ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Дончево в община Добричка е сред победителите в училищната надпревара „Европейски ден на спорта в училище 2021 г.“. Инициативата,посветена на мотивирането на физическата активност сред учениците, се координира отСдружение „БГ бъди активен“ и залага на приобщаването на децата към спорта и към активизирането на участието им в училищния живот.Тя бе приета с ентусиазъм от децата в село Дончево. А желанието им да бъдат сред първите в националния конкурс и да впишат името наОсновно училище „Св.св.Кирил и Методий“ и на Община Добричка в инициативата „Европейски ден на спорта в училище“ ги амбицира да успеят.

Около 400 са учебните заведения в България, които се включиха през тази година в „Европейския ден на спорта в училище“.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Дончево спечели приза в категорията “Училищен двор – красив, зелен и активен”. А дейностите, които допринесоха за победата в оспорваната надпревара, са:почистване на  училищния двор;разделно събиране и изхвърляне на отпадъци; изработване на пейка от палети и цветарник от стари автомобилни гуми;поставяне на къщички за птички по брезите в двора на училището; пускане на хвърчила; 15-минутна активност в двора на училището, при която всеки ученик измина 2021 метра;щафетни игри;футбол;рисуване с тебешир.

Обявяването на победителите в надпреварата „Европейски ден на спорта в училище 2021 г.“ се състоя на 9 декември. Най-активните училища в България, сред които и ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Дончево, получиха отличия и парични премии. 1 000 лева е сумата, с която бе наградено училището в село Дончево. И тя вече е инвестирана в спортни съоръжения, които ще бъдат достъпни за всички ученици.