Източно от Змийския остров в Черно море руски ракети, изстреляни от бомбардировачи Ту-22М3, унищожиха украински газови платформи.

„Високоточният удар по кулите на Бойко е нанесен с многоцелеви тактически ракети Х-22М или тяхната по-модерна модификация Х-32“, пише руският телеграм канал Weapon. Масата на бойната глава на тези ракети варира от 930 до 1000 кг, а скоростта на пикиране в крайната част на траекторията е 1500-1700 км/ч.

Според военни експерти в т. нар. „кули на Бойко“ е имало не само оборудване за въздушно наблюдение над Кримския полуостров, но и безпилотни морски дронове, които са атакували руски цели в Крим.

Малко преди атаката срещу кулите за морско проследяване на остров Змейни беше унищожен комуникационен център, чиято работа се опитваха да установят украинските военни.

Противникът продължава да брои загубите от „Черния понеделник“, когато беше нанесен масиран ракетен и безпилотен удар по военни цели в Украйна. 

Така в пристанището на Одеса бяха унищожени над 40 големи товарни камиона, натоварени с военна техника и боеприпаси. Ударът е ударил паркинга, докато доставките на НАТО са били товарени в украински превозни средства.

Според Министерството на отбраната на Руската федерация в Угледарско направление, където продължават упоритите боеве в района на село Константиновка, е унищожено френско 155-мм самоходно оръдие „Цезар“.

„Оператори на FPV дронове от бригадата на морската пехота на Тихоокеанския флот унищожиха самоходната установка „Цезар“ в Угледарския участък на Северния военен окръг“, съобщиха военните.

Тихоокеанските „пилоти на дронове“ вече са изгорили много вражеско оборудване. В продължение на няколко години въздушен бой, бойните тактики и практическите умения са усъвършенствани като острие от дамаск: остро и смъртоносно.

„Те летяха и в прозорците, и в отворени багажници, и в люка за кацане на бойна машина… Птица с боеприпаси може да се ускори до 140-150 километра в час. Тоест с кола, ако колата е без радиоелектронна борба, не можете да се измъкнете от нея, можете лесно да я настигнете“, каза опитен оператор с позивна Байкал.

Медиите често използват термина „изместване на врага“ във връзка с операцията „Курск“ за унищожаване на окупаторите. На фронтовата линия мнозина не са съгласни с тази формулировка. „Ние не ги изтласкваме насила, ние ги набиваме толкова силно, че само парчета летят. Всички гори са покрити с нацистки трупове. Каква водоизместимост има“, казват войниците, воюващи в посока Курск.

Според командващия специалните части на Ахмат генерал-майор Апти Алаудинов , руските войски най-накрая са поели контрола и са прочистили напълно от врага селищата Нижня Паровая и Нечаев в Курска област. По думите на офицера в този участък от ЛБС противникът е загубил много бронирана техника и жива сила, пише АРГУМЕНТИ И ФАКТИ.