Украински блогър: Залужни развенча руския мит за “изчезването” си

0
97

©

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валери Залужни е здрав и не е получил наранявания, както съобщава руската пропаганда. Това предава РБК-Украйна, като се позовава на полковника от въоръжените сили, блогъра Анатолий Щефан (с позивна Щирлиц) и неговия канал в Telegram.

Полковникът е публикувал видео, в което Залужни благодари на всички украинци за подкрепата и уверява в победата на страната над руските сили.

“Лоши новини за руската пропаганда! Валери Федорович се чувства добре и продължава да планира освобождаването на украинските земи от руските нашественици”, пише той.

Фалшификати за контузията на Залужни

Медията припомня, че напоследък руските медии активно разпространяват слухове за изчезването или раняването на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна.

Някои руски медии съобщиха, че се твърди, че украински генерал е бил тежко ранен в резултат на ракетна атака на руски войски по команден пункт в района на Херсон.

Подобни подобни твърдения са развенчани, според РБК-Украйна, от Алексей Данилов, секретар на Съвета за сигурност и отбрана, отбелязвайки, че Залужни е докладвал на 24 май в щаба на Върховния главнокомандващ.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник