Украинска танцова платформа гостува в „Топлоцентрала“

0
12


Украинската танцова платформа Zmina ще гостува в „Топлоцентрала“. От 23 до 25 октомври гостите ще имат възможността да запознаят публика и професионалисти с различи аспекти на танцовото изкуство, съобщават организаторите.

Програмата ще бъде открита с премиерни прожекции на три видео произведения, създадени за онлайн архива на украинския танцов проект: Let The Body Speak.

Представени ще бъдат спектаклите „Dance Macabre. Безсмъртният танц“ (24 октомври), „Следите“ (25 октомври), премиерни прожекции на видеоденс произведения и дискусии с представители на културния сектор.

„Културният диалог между страните е изключително важен и помага за разрешаването и повлияването на положителните промени в обществото. Той помага да се изгради мост между различните страни, насърчавайки естественото развитие на разбирателство, подкрепа и човечност. Необходимо е да намерим начин да създадем общи ценности и споделено бъдеще. Очаквам с нетърпение да се срещна с артисти от България, за да започнем заедно това пътуване“, казва Тетяна Знамеровска, хореограф и изпълнител на спектакъла „Следите”. 

Събитието ще завърши с панелна дискусия с участието на украински и европейски артисти, насочена към обмяна на опит в изграждането на силна професионална общност от хореографи и подкрепа на творческите връзки по време на обществени кризи.

/ДД

/ТС/



Източник БТА