Три победи и една загуба за българските свободняци на Световното

0
94

Българските национали по борба свободен стил започнаха световния шампионат в сръбската столица Белград с три победи и едно поражение в квалификациите. Стилян Илиев, Рамазан Рамазанов и Илия Христов продължават битките за олимпийски квоти, а Ислам Адизов ще се надява да стигне до тях през репешажи.

Илиев и швейцарецът Нилс Лойтерт си размениха по две точки в началото на квалификацията на 61 кг, но българският национал добави още четири в актива си секунди преди изтичането на началните три минути. Във втората част Илиев заложи на стабилна и неагресивна борба, с което запази преднината си и спечели с 6:2.

Танка от Русия и още двама олимпийски шампиони повеждат отбора с неутрален статут на Световното по борба

Танка от Русия и още двама олимпийски шампиони повеждат отбора с неутрален статут на Световното по борба

Рамазанов доминираше първата си схватка на 70 кг. Европейският шампион от тази пролет в Загреб записа първите две точки след изнасяне извън тепиха на съперника си, който в това време имаше таймер за пасивност. В последствие носителят на титлата „Дан Колов“  записа и атрактивни пет точки, а в края на първата част добави още четири. Рамазанов завърши двубоя с перфектното 11:0.

Христов започна на 86 кг срещу украинеца Владислав Прус и успя да спечели две точки през първата част заради пасивност на съперника. Българският национал добави още една след почивката, но при движението получи контузия в китката на дясната ръка. Той обаче удържа преднината си и спечели с 3:0.

Адизов пък се изправи на 125 кг срещу действащия европейски вицешампион Джорджи Машвелдишвили и отстъпи на бореца от Азербайджан с 0:10.

Източник