Лицемерието лъсна пред всички. Това каза Слави Трифонов в изявление във фейсбук.

“Днес Христо Иванов и парламентарната му група от ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят, в сградата на Народното събрание – говориха в ефир, в интернет, с включени микрофони, а говориха, защото не знаеха, че са на живо”, заяви той.

„В прав текст Христо Иванов признава, че ПП и ДБ ни наричат мафия, защото те така изглеждат 100% бели. Иванов признава, че лъжат, че са мафия. Сега в прав текст си признават, че нагло и брутално, в прав текст лъжат. Това е отвратиленно“, каза Трифонов.

“Сега е ужасен проблем, че ние не сме мафия, а те са 100-процентово бели”, допълни Трифонов.

Лъжат, че не обсъждат и персонален състав на кабинета, допълни Трифонов.

“Ние вече нямаме никакво място в тези безсмислени, лицемерни преговори, защото току що Христо Иванов ги прекрати. НИе правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори. Не се страхуваме от избори. Там не решават социолозите, а решавате вие – дали да дадете доверието си на хора, които казват истината или на хора, които лъжат и лицемерничат”, категоричен е лидерът на ИТН.

Той цитира следното изказване на Иванов: „(…) Допуснахме мисълта да се разговаря с ИТН. Това означава, че те вече не могат да кажат „ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели”, т.е. – нещата започнаха леко да се размиват”.

„В прав текст Иванов признава, че ПП и ДБ ни наричат мафия, не защото е така, а защото така те изглеждат „бели”. Признаха, че нагло, брутално лъжат. Това е просто отвратително”, отсече Трифонов.

Той обвини ДБ в „симулация на преговори”. „Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. Всички чакаме мандатоносителят да каже кой ще е кандидатът за премиер, как ще изглежда тяхното предложение за правителство. А те мислят, че трябва да се обсъжда какъв министерски пост ще заеме Кирил Петков. Ами, никакъв, бе, Христо! Никакъв министерски пост не трябва да заема Петков. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България – политиките, управленската програма? Ето ви лицемерието в най-чист вид”, категоричен бе лидерът на ИТН.

„Аз изтривалка ли съм? Аз ли съм оправданието за некадърността на едни аматьори? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително! Отвращавате ме! Нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате – рушите! Оказа се, че неадекватността и неспособността да се управлява не може да се прикривана с добре облечени думи. С добре облечени думи може да продаваш пробиотици, но не и да управляваш държава! Затова сега ще бъда пределно ясен – ние вече нямаме място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото току-що Христо Иванов ги прекрати. Ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори. Не се страхуваме от избори и това какво ще се случи на тях”, допълни Трифонов. И напомни на избирателите, че те са суверенът и трябва да решат „дали да дадат доверието си на хора, които казват истината, или на такива, които лъжат и лицемерничат”.

„Не ви ли е обидно като ви казват колко лош избор ще направите? Всички лицемери говорят колко е лошо да има избори, т.е. ти, уважаеми избирателю, ще направиш много лош избор. Е, аз не мисля така. Никой не може да ви се сърди. Вие сте суверенът, вие определяте правилата на играта. Всъщност вие никога не може да сбъркате. Такава е демокрацията. И това е прекрасно”, завърши изявлението си лидерът на ИТН.  https://trud.bg/

Вижде и: 

Пълният запис от заседанието на ПГ на „Демократична България“