“Топлофикация София” отговори на омбудсмана за сметките за парно

0
95

©

В отговор на разпространеното днес по-рано твърдение на националния омбудсман Диана Ковачева “Топлофикация София” категорично заявява, че при определяне стойността на месечните фактури през целия отоплителен сезон се ръководи единствено от действащата нормативна уредба и по конкретно Методиката за дялово разпределение на топлинната енергия в сгради в режим на етажна собственост, която е Приложение към чл. 61, ал. 1 от Наредба за топлоснабдяването. Това заявяват в позиция, разпространена до медиите, от столичното топлинно дружество.

Разпространеното твърдение говори за непознаване на цитираната нормативна уредба и дава възможност за спекулации по чувствителна за обществото ни тема. Отговори на въпросите, които се повдигат са дадени в Протокол №8/15.01.2021 г. от заседание на КЕВР във връзка с извънредна проверка на “Топлофикация София“ ЕАД по повод “клиентски жалби за завишени сметки през месец ноември 2020 г.“

Топлофикация София, както досега ще окаже пълно съдействие в случай на проверка от контролните органи и Министерство на енергетиката.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник