ТОПКАЙ, ТОПКАЙ, ТОПЧИЦЕ…ТАТИ ПЛЕВНЕЛИЕВ ТЕ ТОПКА…

0
1001
Слушам и гледам как мастити данъкоядци надълго и нашироко захранват по сутрешните ТВ-блокове “простия” български народ с истината на политиките си за УСТОЙЧИВА И ПРОСПЕРИРАЩА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ. Господи, прибери си вересиите, би казал баща ми, който /за негово щастие/ почина преди “великите исторически промени за светлото бъдеще” и на отечеството си, и на родината си.

 

Всъщност, както някой велик човек бе казал, и най-сложното уравнение се решава с две прости действия – събиране и изваждане.
Защо т. нар. ни държавен глава топка топчицата, вместо овреме да направи служебно правителство и да се върви нормално към предсрочни парламентарни избори? Нека използваме събирането на по-значими информации и ще дойдем до извода, че президентът на цялата нация доиграва ролята на спуснатия му сценарий. Оказа се, че се търси местенце на Кристалина Георгиева, която ни препоръча повече бежанци и повече грижи да тяхното интегриране, а и още куп препоръки, та търси й се и й се намира местенце в ООН, където никой не я и поиска. Оказа се, че друга марионетка – министър Митов, трябва да изтъргува членството на България в Съвета за сигурност и да го подари на Полша, за да може тя да работи по-ефективно срещу Русия, а защо не и срещу Тръмп, както отива политиката в САЩ. Оказа се, че сегашното правителство трябва да изтегли поне още 1 милиард нов заем – служебното не би могло да го направи. Оказа се, че днес България /разбирай сега управляващите я/ трябва да дадат гласа си за продължаване на санкциите срещу Русия, както искат работодателите им Меркел, Оланд и Обама, а може би Сорос и други. Оказа се, че ще приемаме, ще храним, ще лекуваме още бежанци, докато истинските строители на България умират от глад и болести с мизерни и ограбени пенсии. Ще се окаже още нещо, но ще е късно за “простия” български народ, който след няколко дни ще бъде убеждаван, че е направил огромна грешка на президентските избори, след като е гласувал за Радев, за мажоритарни избори, за издухване на поне половината данъкоядци от най-скъпо платения ни комедиен театър – Народното събрание, за намаляване до едно левче на държавната субсидия за партократите.
Топкай, топкай, топчице… Тати Плевнелиев те топка… Като се натопка, България вече ще е отопкана!
Такъв е животът!
Димитър Дуков